23948sdkhjf

Full fart dygnet runt hos Esskå Metall

Esskå Metall i halländska Landeryd levererar plåtdetaljer till fordonsindustrin. Här har man ännu inte märkt av krisen i branschen – tvärtom.
Esskå Metall i Landeryd i Halland har omkring 60 anställda. Företaget tillverkar plåtdetaljer till den tunga fordonsindustrin men här går allt bra ännu och förtaget har ännu inte märkt av krisen i branschen.

Företagets största kund är Scania, och Scania har inte varslat ännu till skillnad mot Volvo.

VD Lennart Morin berättar för Hallandsposten att Esskå Metall inte har planer på att minska produktionen. Tvärtemot så har företaget just nyanställt 3 personer och kör också helgskift sedan ett par veckor tillbaka. Produktionen kör dygnet runt hela veckan.

På tre år har Esskå Metall lyckats öka omsättningen från 72 till 121 miljoner kronor, och i våras tog företaget sin största order, 15 miljoner, någonsin.

Men Lennart Morin tror att konjunkturnedgången kommer att påverka företaget någon gång i framtiden, och att Scania också kommer att drabbas liksom alla andra i branschen.

Om företaget
Esskå Metall är ett privatägt företag lokaliserat i Landeryd som ligger i sydvästra Sverige. Företaget har på senare år nischat sig mot den tyngre fordonsindustrin genom att investera tungt på automatiserad hydraulpressning med kompletterande automatiserad motståndssvetsning.

Esskås stora utmaning är att bredda nuvarande kundregister och samtidigt fylla orderboken i de nyinvesterade hydraulpressarna.
Företaget äger också Bogelack AB i Ulricehamn tillsammans med Beslag & Metall AB. Företaget förvärvades November 2006.
Esskås kunder finns inom automotive industrin såsom Scania, Autotube och SAG men kunder finns också inom andra branscher såsom ITT Flygt och Dometic.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095