23948sdkhjf

Premiär för nya Skoda och Octavia i Paris

Världspremiär för nya Skoda Octavia på årets bilsalong i Paris...
Skoda Auto Sverige AB PREMIÄR FÖR NYA SKODA OCTAVIA I PARIS

Världspremiär för nya Skoda Octavia på årets bilsalong i Paris

Den nya versionen av Skoda Octavia kommer nu i en mer känsloladdad design och visas för första gången under Paris Motorshow. Skoda Octavia tillhör en av Sveriges mest sålda bilar och fajtas med lillasyster Skoda Fabia om platserna på försäljningsstatistikens tio i topplista. Skoda Octavia tillverkas eller monteras i totalt åtta länder och är Skoda Autos bästsäljare världen över.

"Octavia har alltid haft en särställning bland Skodas bilar. Den är vår mest framgångsrika modell och är mycket populär över hela världen. Nu har den genomgått en komplett omvandling som märks både i den nya interiören och nya exteriören, såväl som i den teknik som använts", säger Dr. Eckhard Scholz, styrelsemedlem och ansvarig för teknisk utveckling Skoda Auto.

Framifrån syns förbättringar som nyutformade och djärvare strålkastare, en mer robust grill och en stötfångare i ett stycke. Bakifrån syns innovationen främst på bilens nya och baklysen och nya stötfångare.

Interiören erbjuder Octavia en innovativ linje med ett nytt ljud- och navigationssystem. Ratten, instrumentpanelen (med vit bakgrundsbelysning), luftkonditioneringsreglagen och den eleganta dekoren på dörrarna och mittkonsolen har fått en ny utformning. Dessutom finns det nya klädselmaterial till alla utrustningsnivåer.

Nya adaptiva xenon-strålkastare förbättrar bilens aktiva säkerhet. Den passiva säkerheten har förbättrats genom de nya främre nackstöden som ger ett effektivt skydd mot påkörningar bakifrån.

Även under huven hittar man innovativa förbättringar - Octavia lanseras med en ny 1,4 TSI-motor. De turboladdade 1,4- och 1,8-liters bensinmotorerna kan kombineras med en sjuväxlad dubbelkopplingslåda (DSG).

I ett första skede förnyas Octavia, Octavia Combi samt Octavia Combi 4×4. Bilen lanseras på den svenska marknaden inom kort.


För ytterligare information kontakta Henrik Svensson PR-ansvarig Skoda Sverige, 08-553 865 17, 070 618 65 17, henrik.svensson@skoda.se.

Fabrikerna i Tjeckien och sex andra länder producerade sammanlagt 630 032 bilar under 2007. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Med över 27 000 människor anställda över hela världen så planerar det dynamiskt växande märket att fortsätta öka sin försäljningsvolym och nå 1 miljon bilar till 2010.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.089