23948sdkhjf

Smart på den gröna vägen

100 eldrivna görs för Berlin...
Mercedes-Benz Sverige

Smart på den gröna vägen

100 eldrivna görs för Berlin

******************************

********
smart har tillsammans med energiföretaget RWE och med stöd av såväl den tyska staten som Berlins stad inlett fullskaleprov med eldrivna smart fortwo av senaste modell. Inom projektet "e-mobility Berlin" skall 100 helt avgasfria smart fortwo ed tillverkas och kunna laddas på 500 ställen i den tyska huvudstaden.

**************************************
smart som biltillverkare fyller tio år i år och under den tiden har det Daimler-tillhöriga företaget gjort en miljon bilar. Det firar man med att köra längre in på den gröna väg som smart slog in på från början med en mikrobil med liten motor.

Redan nu leder smart utvecklingen av bränslesnåla bilar. smart fortwo är världsetta i fråga om låga utsläpp med enbart 88 gram per kilometer; och nästa år förses den dieseldrivna bilen med självrenande partikelfilter. Från och med oktober i år kan tvåsitsiga smart fortwo med 45 kiloWatt/61 hästkrafter respektive 52 kW/71 hk förses med ett lika bekvämt som bränslebesparande start/stop-system.

**************************************
100 bilar i London och Berlin
**************************************

Redan 2007 tillverkades ett hundratal eldrivna smart fortwo av den äldre modellen (450). Det var utrustade med traditionella blybatterier och bilen var avsedd för den täta London-trafiken. Bilens storlek och drivsystem innebar att ägaren undkom den brittiska huvudstadens trängselavgift.

De bilar som nu är aktuella är baserade på den dagens fortwo-modell (451). Även denna gång skall ett hundratal byggas men nu med ett litium-ion-batteri med betydligt högre verkningsgrad och kortare laddningstid.

smart är en framgångssaga ur alla perspektiv; och den fortsätter. Den tvåsitsiga bilen med hög krocksäkerhetsnivå säljs för närvarande i 37 länder. Så sent som förra året lanserades smart fortwo på den amerikanska marknaden, snart är den på väg till Kina och senare i år kommer den också till vårt södra grannland Danmark.
=================================================

För ytterligare information:


Sverker Dahl 040-671 70 00
+46 705 91 55 00
sverker.dahl@daimler.com

=================================================

INTERNET - FRIA DIGITALA BILDER
Denna release kan laddas hem på Internet på adress
http: // www.daimlerpress.info

Här finns även bilder i
högupplöst format (10 x 15 cm/300 dpi/ca 600K/jpeg).
Bilder får användas fritt i redaktionella sammanhang.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095