23948sdkhjf

Vestas expanderar med 650 nya medarbetare i Århus

Danska Vestas Wind Systems har både lokal- och personalmässig växvärk. Bolaget bygger nytt globalt huvudkontor i Århus och bygger samtidigt ut sitt nya forsknings- och utvecklingscenter.
Det går fremåt för vindkraften, och inte minst för danska Vestas. Det globala huvudkontoret i Randers strax norr om Århus har blivit alldeles för trångt. Bolaget har därför köpt en tomt på 73 800 m2 i utkanten av Århus. Här ska man uppföra ett nytt globalt huvudkontor dit direktionen, ekonomiavdelningen samt kommunikationsavdelningen ska flytta 2011.

Bolaget äger dessutom redan granntomten där man precis har byggt ett nytt forsknings- och utvecklingscenter som sysselsätter 550 medarbetare. Detta center ska byggas ut och ytterligare 400 medarbetare ska anställas.

Vestas har fått option på ytterligare en tredje tomt som ligger i förlängelse af de två första. Här påtänker man ev. ytterligare expansion…

Kvar i det gamle huvudkontoret i Randers blir bl.a. offshore-aktiviteter, personalavdelningen samt den globala IT-funktionen – totalt 600 anställda.

Vestas offentliggjorde dessutom på torsdagen att de har öppnat ett nytt kontor i Rom för att förstärka deras global-presence strategi.

Källa: Erhvervsbladet (DK)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.174