23948sdkhjf

Maskin- och linjetillverkare i Nässjö lägger ner

Nässjöföretaget Randek Bautech tillverkar maskiner för hustillverkare. Byggsektorns nedgång påverkar även leverantörerna inom verkstadsindustrin - företaget varslar i Nässjö och Falkenberg.
Randek Bautek har avdelningar i Nässjö och Falkenberg och sysselsätter totalt 63 anställda. Nu lägger man ner produktionen i Nässjö. 22 människor mister jobbet.

Men även i avdelningen i Falkenberg känner man av lågkonjunkturen. Här mister 3 personer sina arbetsplatser.

VD Lars-Erik Andersson berättar för Nyheterna att Randek Bautech drabbas hårt av den oroliga marknaden, och att både den amerikanska och engelska marknaden står helt stilla.

Källa: SR Jönköping

Om företaget
Randek BauTech AB är en ledande tillverkare av specialbeställda produktionslinjer för hustillverkning. Företaget har sina rötter i Randek Maskin AB och BauTech Sweden AB; två företag specialiserade på datoriserade sågar och routers, liksom kompletta lösningar för produktion av prefabricerade hus och Nordiska Truss AB, ett företag med omfattande expertis i bl a, spikplåt och industrialiserad takstolsproduktion. Företagen, vars rötter går tillbaka till 1940-talet och till regioner där timmerhusindustrin dominerade, startade som familjeföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11