23948sdkhjf

Svenska solceller i Spanien

Det svenska solcellsföretaget Arontis har siktet inställt på den spanska marknaden och räknar med en omsättning på 250 miljoner kronor om tre år.
Arontis har utvecklat Solar8 – en solfångare som genererar både ström och värme. Företaget har siktet inställt på Spanien, där en ny lag kräver att solvärme installeras både vid nybygge av hus samt vid renoveringar. Marknaden för solenergi förväntas därför öka från 2 miljarder i dag till 7 miljarder om bara ett par år.

Joakim Byström, vd på Aronis i Härnösand, berättar för Miljörapporten att företaget betraktar Spanien som sin hemmamarknad. Arontis har fått fyra miljoner i riskkapital från Exoro Capital och ett lån på samma belopp från Energimyndigheten. Företaget räknar med att omsätta 25 miljoner kronor nästa år och 250 miljoner kronor om tre år.

Källa: Miljörapporten.

Om företaget
Välkommen till Arontis AB , ett svenskt cleantech-företag med stora visioner. Vi har fått ta emot en mängd priser och utmärkelser för vår produkt Solar8 och nu installerar vi våra första system i Sverige och Europa.

Solenergibranschen har möjlighet att förse jordens växande befolkning med ren energi. Genom att använda reflektorer kan kostnaderna minskas. Solar8 omvandlar solljuset till både el och värme.

Fossila bränslen är ändliga bränslen och kommer en dag att ta slut. Vi är övertygade om att solenergi är framtiden, och med Solar8 är vi är redo att bevisa det för världen!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125