23948sdkhjf

Holtab expanderar

Holtab AB håller på att växa ut ur ramarna i småländska Tingsryd och nu behöver de mer plats. Företaget är en av branschens ledande tillverkare av nätstationer i plåt.
Holtab behöver mer svängrum. Den nyss inköpta tomten på andra sidan gatan räcker snart inte till och pendlandet tvärs över gatan skapar trafikproblem i den lilla staden Tingsryd i Småland.

Holtab behövde plats för uppställning av sina nätstationer och köpte därför tomten på andra sidan gatan. Men företaget fortsätter att expandera och det är osäkert om denna lösning räcker till.

– Våra kunder, kraftbolag som Eon, Fortum och Vattenfall kommer också i fortsättning att investera i ett säkrare elnät ett antal år framöver, berättar Bruno Ekström, produktionschef på Holtab för Smålandsposten.

Företaget har ökat försäljningen med nästan 50 miljoner kronor årligen sedan 2005, och en konjunkturnedgång förväntar man inte här.

Om företaget
Holtab AB , i småländska Tingsryd, är en av branschens ledande tillverkare av nätstationer i plåt. I alla kontakter med oss kommer du att möta det lilla familjeföretagets enkelhet och det stora företagets kunnande. Sedan starten 1973 har Holtab i nära samarbete med elkraftskunder i Norden och övriga Europa utvecklat produkterna inom sitt kärnområde. Vi finns med huvudkontor och verkstadslokaler i Tingsryd, samt försäljningskontor i Malmö och Helsingfors.

Vi konstruerar och bygger nätstationer, teknikhus och gatubelysningsskåp samt även ställverk. Av tillverkningen går ca 20% på export och då främst till dom nordiska länderna samt Estland och Holland.

Vår främsta tillgång är vår personal som består av skickliga yrkesmän med mångårig erfarenhet från elkraftsbranschen.
Vi har en rak och obyråkratisk organisation, med tydliga befogenheter och delegerat ansvar. Navet är vårt verksamhetssystem som ger all personal rätt information om de uppgifter de ska utföra. Systemet säkerställer också rutiner för hur vi hanterar kvalitet, miljö och arbetsmiljö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093