23948sdkhjf

Bilsportförbundet startar formelbilsklass 2009

Formel Renault introduceras 2009 på de svenska racingbanorna...
Svenska Bilsportförbundet

Bilsportförbundet startar formelbilsklass 2009

Formel Renault introduceras 2009 på de svenska racingbanorna. Därmed får framgångsrika kartingförare en väg vidare ut i den internationella formelbilskarriären.

Idag meddelar Svenska Bilsportförbundet att avsikten är att starta en ny serie 2009 för formelbilar i Sverige. Bilarna kommer att vara Formel Renault och ett samarbete med Renault Sverige har inletts och det innebär att efter några år utan formelbilsklass har svensk Racing återigen ett bra karriärsteg efter Karting.

– Det här är ett efterfrågat initiativ från våra unga framgångsrika kartingförare och elever på Bilsportens Riksidrottsgymnasium. Även för näringslivet som vill profilera sig med unga, ambitiösa förare i snabba, moderna och både tekniskt och säkerhetsmässigt avancerade formelbilar, säger Hans Wängstre, Förbundskapten i Racing.

Alla nuvarande stjärnor i STCC har kommit fram via Karting och formelbilsracing. Nu väntar nästa generation på att få kliva i samma hjulspår. Diskussioner förs redan med STCC AB om att köra ett par deltävlingar under nästa års STCC-helger, och planer finns också på ett mästerskap i den nordiska zonen inom det internationella bilsportförbundet, NEZ.

– Våra grannar i Finland kör redan Formel Renault och de vill gärna förlägga en deltävling här i Sverige, fortsätter Hans Wängstre.

Promotor för serien blir Joakim Wiedesheim som har en lång bakgrund från racingen där han bland annat driver team CaWalli. Wiedesheim har stor erfarenhet av att samarbeta med TV/Media bolag, och han har också varit med i Bilsportförbundets projektgrupp som utvärderat flera alternativ till formelklass.

För ytterligare information:
Förbundskapten Hans Wängstre 0705-72 44 28

Promotor Joakim Wiedesheim 0709-42 39 93 SBF:s infoansvarige Annemo Friberg 0705-54 11 70
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11