23948sdkhjf

Välkommen till nästa initiativseminarium den 15 - 16 oktober 2008

Välkommen till nästa initiativseminarium den 15 - 16 oktober 2008 på Chalmers. "Teknik och byggande för en åldrande befolkning".
Teknik och byggande för en åldrande befolkning

Chalmers Initiativseminarium

TID
15 – 16 oktober 2008
Start onsdag 15 okt kl. 13 och avslutning torsdag 16 okt kväll

PLATS
Chalmers Kårhus

ANMÄLAN
>> Länk till anmälningsformulär >>

SYFTE
Sverige, liksom de flesta andra industriländerna, står inför en kraftigt ökande andel äldre i befolkningen. Detta medför stora utmaningar för samhällenas alla delar, och inrymmer både svårigheter och möjligheter. Forskning kommer att behövas inom olika sektorer.

Syftet med detta Initiativseminarium är att skapa kopplingar och samarbeten mellan forskarsamhälle, näringsliv och den offentliga sektorn kring möjligheter att hantera samhällets påfrestningar och att skapa goda livsbetingelser för de äldre.

Syftet är dels utåtriktat - Chalmers har mycket att bidra med inom området äldres behov, inte minst i samverkan med andra aktörer inom näringsliv och samhälle. Initiativseminariet blir ett tillfälle att både visa och diskutera vad som redan sker och dessutom att skapa möten som kan möjliggöra nya samarbeten och forskningsinsatser.

Och dels internt - Det blir också ett tillfälle att öppna och tydliggöra detta stora fält for forskning och utbildning, för forskare och lärare, och även studenter inom Chalmers.

Tanken är att initiativseminariet ska förmedla bilden – genom demografi och trender, visa exempel på lösningar, t ex från näringslivet, samt ge möjligheter till nya forskningsområden.
De områden som seminariet behandlar är Hälsa/medicin och Kost, Trafik o transporter, Boende och byggande samt IT och kommunikation.


ORGANISATION
Följande arbetsgrupp har utarbetat programmet:
Anna Dubios, vice-rektor Initiativ Industri & kommunikation
Sven Engström, vice-rektor Grundutbildning
Bo Håkansson, Signaler & System
Björn Ålsnäs, SCA
Mats Svensson, SAFER
Staffan Björk, Datavetenskap
Inga Malmqvist, Arkitektur, - sammankallande
Kategori Evenemang
Tid: 2008-10-15 13:00
Sluttid 2008-10-16 19:00
Plats Kårhuset, Chalmers
Aldrande_befolkning-1.pdf 144.85 kB
Mer information http://www.chalmers.se/sections/om_chalmers/chalme ...

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094