23948sdkhjf

Jätteorder till Hägglunds

Hägglunds Drives svenska säljbolag har fått koncernens näst största order någonsin - 36 hydrauliska drivsystem till ett värde av cirka 45 miljoner kronor.
Hägglunds Drives svenska säljbolag har fått koncernens näst största order någonsin. Tillika säljbolagets största order någonsin.
Metso Fiber har beställt 36 hydrauliska drivsystem till ett värde av cirka 45 miljoner kronor.

Metso Fiber kommer att leverera utrustningarna till sina kunder i Brasilien, Indien, Tyskland och Malaysia. De 36 hydrauliska drivsystemen är avsedda för maskiner för kokning och tvättning av massa.

- Hägglunds Drives har levererat hydrauliska drivsystem till våra produkter i drygt 20 år, säger Mathias Nicander som är category manager vid Metso Fiber. Hägglunds är väl etablerat i branschen, har tillförlitliga produkter och en stark position på marknaden.

- Vi är mycket stolta över förtroendet från Metso, säger Mats Nytorp, VD för Hägglunds Drives Svenska AB som betonar att ordern är en bekräftelse på ett väl fungerande lagarbete i företaget.

- Metso är en krävande kund som ställer höga krav på kvalitet både när det gäller produkterna och projektens genomförande. De kraven har varit utvecklande för oss.

De 36 drivutrustningarna kommer att levereras under 2009.

Om företaget
Hägglunds Drives är världsledande i nischen hydrauliska motorer och drivsystem.

Koncernen utvecklar, tillverkar och marknadsför drivsystemlösningar för applikationer med krav på höga vridmoment, låga hastigheter och variabla varvtal. Drivsystemen används inom en mängd olika industrier, exempelvis gruv- och materialhantering, marin och offshore, återvinning, socker, papper och massa, gummi och plast samt den mobila industrin.

Hägglunds Drives har cirka 900 anställda och omsatte 2007 1 761 MSEK med ett rörelseresultat på 360 MSEK. Produktionen är förlagd till Mellansel, Sverige, San Antonio, Texas och Columbus, Ohio, USA. Koncernen har 16 dotterbolag med ett femtiotal sälj- och servicekontor. Personal finns i 20 länder. Därutöver finns distributörer i ett tjugotal länder.

De största geografiska marknaderna är Europa, Kina, Indien, Australien och Nordamerika.
Hägglunds Drives ägs av private equity-bolaget Ratos, som är noterat på OMX Nordiska Börs Stockholm Large Cap.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094