23948sdkhjf

Atlas Copco öppnar ny fabrik i Kanada

Atlas Copco inviger idag en ny fabrik i North Bay, Kanada, för tillverkning av utrustning och förbrukningsvaror för prospektering och bergförstärkning.
Stockholm, den 25 september 2008: Atlas Copco inviger idag en ny fabrik i North Bay, Kanada, för tillverkning av utrustning och förbrukningsvaror för prospektering och bergförstärkning. Flytten ökar kapaciteten gentemot kunder i gruvindustrin och hjälper till att möta stark efterfrågan.

Verksamheten, som tillhör Atlas Copcos division Geotechnical Drilling and Exploration, har flyttat från sin tidigare plats i North Bay till den nybyggda fabriken. Där påbörjas även produktion av Swellex bergbultar, en unik teknologi som används inom berg- och markförstärkning.

"Det här är en betydande investering som kommer att leda till bättre service för våra kunder i Nordamerika, eftersom alla divisionens fabriker har utnyttjat sin fulla kapacitet," säger Björn Rosengren, chef för Atlas Copcos affärsområde Anläggnings- och gruvteknik.

Den nya fabriken, med cirka 130 anställda, använder toppmodern automatiserad utrustning som tryggar att produkterna håller en hög kvalitet. Den har designats för att ge mindre miljöpåverkan i enlighet med ISO 14001-standarden.

Källa: Atlas Copco

Om företaget
Atlas Copco är en världsledande leverantör av produktivitetshöjande lösningar för industrin. Produkterna och tjänsterna sträcker sig från luft- och gaskompressorer, generatorer, gruv- och anläggningsutrustning, industriverktyg och monteringssystem till relaterad eftermarknad och uthyrning. I nära samarbete med kunder och affärspartners, och med 135 års erfarenhet, bedriver Atlas Copco utveckling för högre produktivitet. Med huvudkontor i Stockholm, Sverige, når Gruppen fler än 160 marknader globalt. Under 2007 hade Atlas Copco 33 000 anställda och en omsättning på 63 miljarder kronor. Mer information finns på www.atlascopco.com .

Atlas Copco Geotechnical Drilling and Exploration är en division inom Atlas Copcos affärsområde Anläggnings- och gruvteknik. Divisionen utvecklar, tillverkar och marknadsför utrustning för undersökningsborrning och markförstärkning. Divisionens huvudkontor ligger i Märsta i Sverige och dess produktionsenheter är samlade i specialiserade kompetenscenter i Nordamerika, Europa, Afrika och Asien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094