23948sdkhjf

Halländskt gjuteri vill fyrdubbla produktionen

Halländska Unnaryd Modell har haft en häftig utveckling som medfört flera utökningar. Nu vill man investera igen och bygga nytt gjuteri. Planen är att fyrdubbla produktionen av aluminiumgjutgods.
Unnaryd Modell ska bygga nytt gjuteri vid infarten till Unnaryd. Här vill man fyrdubbla gränser för den maximala produktionen – från 100 till 400 ton aluminiumgjutgods om året.

Företaget satsar tolv miljoner i det nya gjuteriet. Till att börja med ska de köra med fyra till fem anställda i mindre skala, men det ska bli 30 på fem år säger vd Lars-Ingvar Larsson.

Unnaryd Modell är en av landets största leverantörer av gjutna prototyper, och de jobbar åt fordons- och verkstadsindustrin både i Sverige och utomlands. Efterfrågan är stor och ständigt ökande. Företaget har nyligen anställt fyra nya medarbetare.

Nu väntar man på ett beslut från samhällsbyggnadsnämnden och efterföljande bygglov. Om allt går som planerat kan bygget av det nya gjuteriet komma igång till våren.

Källa: Hallandsposten

Om företaget
Unnaryd Modell grundades 1978. Det var då endast en anställd och med mindre golvyta som arbetet utfördes. Arbetsuppgiften stod i manuell tillverkning av gjutmodeller, prototyptillverkning samt ren modelltillverkning.
Åren har följts av en häftig utveckling som medfört flera utökningar av fabrikslokaler, stora investeringar samt nyrekryteringar.

Strategin att ständigt förnya och utvecklas har gjort att vi idag är 23 anställda och omsätter runt 40 miljoner om året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078