23948sdkhjf

Miljöfokus i framkant

Press Kogyo Sweden vill skapa en bättre värld.
Med en satsning på aggressivt miljöarbete från företagsledningen, ett ökat miljömedvetande bland de anställda och med budskap kring ”alla bäckar små” har Press Kogyo Sweden nått framgångar inom ett miljötänk som genomsyrar hela bolaget.

Arbetet har bland annat handlat om att få viktiga certifikat inom TS och ISO samt att plocka hem delar av produktionen inhouse.

– Vi arbetar med att, så långt det är möjligt, insourca tillverkning och därigenom minska transportbehovet, samt också prioritera miljövänliga transporter av råmaterial, berättar Peter Ekman, försäljnings- och marknadschef.

Dessutom har bolaget minskat på natt- och helgjobb.

– Ett gott betyg på att våra processer blivit effektivare, då vi inte tappat något i orderflöde under samma period, förklarar Peter Ekman.

Många bäckar små
En annan viktig del i Press Kogyos miljöarbete är återvinning av plåt och trots inköp på 19 711 ton under 2014, så återvinns allt spill. Detta är resultatet av ett ökat medvetande hos de anställda menar Stina Karlsson, kvalitets- och miljöchef:

– Vi har jobbat hårt för att få en ökad medvetandegrad i hela personalgruppen. Allt från vikten av att sortera rätt, märka kärlen och utbilda ett fåtal som är ytterst ansvariga för vad som kastas vart. Vi vill ha allt kontrollerat, från återvinning av lysrör till omhändertagandet av spillvatten från våra skurmaskiner, säger Stina Karlsson och fortsätter.

– Vi vill få till ett medvetande och ett framtidstänk kring ”alla bäckar små” bland samtliga anställda. Att vi tillsammans gör något för företaget med målsättningen att minska våra negativa avtryck på miljön. Bara att släcka belysningen när vi går hem, stänga av maskinerna och att täta kring dörrar och portar har redan nu gett positivt resultat och det glädjer oss såklart jättemycket.

Satsar ytterligare
Även om Press Kogyo Sweden upplever positiva resultat så fortsätter arbetet med ytterligare förbättringar. Det handlar exempelvis om att byta ut belysning, ersätta tjänstebilar med hybrider, styra mot närproducerat vid produktval, och så vidare, och så vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063