23948sdkhjf

IKEA: Tävling om återvinning och energibesparing

IKEA och Världsnaturfonden WWF startar Sveriges största miljötävling för unga. Tävlingen startar den 15 oktober och håller på till den 15 april 2009.
IKEA

Tävling om återvinning och energibesparing

IKEA och Världsnaturfonden WWF startar Sveriges största miljötävling för unga
2008-09-16 09:17
Stora värmeljusjakten är tävlingen som ger Sveriges lärare och elever i klass 1-3 chansen att på ett kul sätt lära mer om återvinning och hur man kan spara energi. 4 000 skolor med totalt 300 000 elever bjuds in till att samla så många förbrukade värmeljuskoppar i aluminium som möjligt och lämna dem till återvinning. Genom att återvinna aluminium så spar man 95 % energi jämfört med om den nyproduceras.
- Vi arbetar aktivt med miljöfrågor på IKEA och tillsammans med Världsnaturfonden WWF bjuder vi in de yngre barnen att delta i Stora värmeljusjakten. Tävlingen ger barnen möjlighet att göra en konkret insats för miljön, samtidigt som de har skoj ihop, säger Eva Stål koordinator Miljö och socialt ansvar IKEA Sverige.

Tävlingen startar den 15 oktober och håller på till den 15 april 2009 men redan nu kan man anmäla sig på hemsidan www.värmeljusjakten.se . De 17 regionala klassvinnarna får 5 000 kronor var, där hälften ska gå till ett lokalt miljöprojekt.

- Vi hoppas att tävlingen ska fungerar som en dörröppnare till ett större och mer aktivt miljötänkande. En inställning som i slutändan gör oss alla till vinnare, säger Germund Sellgren på WWF.


IKEA och WWF genomför Stora värmeljusjakten i samarbete med Förpacknings och Tidningsinsamlingen FTI. FTI ansvarar för insamlingen och återvinningen av förpackningar i Sverige.

IKEA och WWF samarbetar sedan flera år kring viktiga frågor så som hållbart skogsbruk, hållbar bomullsproduktion och klimatfrågor.

För bilder se www.IKEA.se/press

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094