23948sdkhjf

Drillcon erhåller stort borrkontrakt värt 10 MSEK

Drillcon har via sitt finska dotterbolag Suomen Malmi Oy erhållit en order på 14 000m kärnborrning, värt ca 10 Mkr, från Kevitsa Mining Oy.
Drillcon, listat på First North, har via sitt finska dotterbolag Suomen Malmi Oy erhållit en order på 14 000m kärnborrning, värt ca 10 Mkr, från Kevitsa Mining Oy*. Uppdraget omfattar kärnborrning ovan jord på Kevitsa-projektet i finska Lappland och påbörjas under oktober med två borrmaskiner.

- Det är ett relativt stort och långt kontrakt som passar Smoy mycket bra. Smoy har lång erfarenhet av att borra i subarktiska förhållanden och har tidigare utfört lyckade borrningsuppdrag i området. Det borgar för att vi kommer att utföra ett uppdrag där både vi och Kevitsa Mining blir nöjda, säger Mikael Berglund VD i Drillcon AB.

Kevitsa Mining Oy är ett helägt dotterbolag i First Quantum Minerals, ett snabbt växande gruvbolag listat i Toronto. Målet är att starta en stor nickel-koppar-PGM-gruva i Sodankylä under 2010.

Information från Drillcon

Allmänt om Drillcon-gruppen:
Drillcon AB (publ), med dotterbolagen Drillcon Core AB, Drillcon Geotecnia och Suomen Malmi Oy, utför kärn- och raiseborrning inom gruv- och anläggningsindustrin, med Norden och den Iberiska halvön som huvudmarknader. Koncernens totala omsättning uppgick till ca 250 Mkr under 2007 och förväntas uppgå till 320 Mkr år 2008.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11