23948sdkhjf

Stena i unikt samarbete med Volvo

Den 24 september är det invigning för Stenas tågsatsning från Volvos anläggning i Olofström i Blekinge. Produktionsspillet ska fraktas på tåg istället för på lastbil.
Den 24 september är det invigning för Stenas tågsatsning från Volvos anläggning i Olofström i Blekinge.
Beslutet att frakta produktionsspillet på tåg istället för på lastbil innebär 5000 färre lastbilstransporter per år bara från Olofström.

På Volvos två anläggningar i Olofström tillverkar man bilkarosser. I Stenas avtal ingår att ta hand om det avfall som blir över från produktionen.

- I och med kontraktet i Olofström har vi nu avtal om avfallshantering med samtliga svenska Volvoanläggningar, berättar Clas Hultqvist, kundansvarig.

Volvo Olofström är Sveriges största skrotkontrakt och Stena har i flera år arbetat med att ta fram speciallösningar anpassade efter Volvos produktion, bland annat ett el-lok som kommer att minska de interna transporterna.

- Tidigare anlitade man två entreprenörer plus egen personal för att göra samma jobb som Stena nu tar hand om, berättar filialchef Anders Andersson.

Den 24 september är det så dags för Stenas tåglösning att invigas. Effekterna blir stora för både miljö och människor. Att transportera samma mängd skrot på lastbil skulle kräva 5000 långväga lastbilstransporter om året. Själva tåget är specialbyggt för att på bästa sätt passa in i Volvos produktion. Flaken är till exempel specialbyggda för att lätt kunna lyftas över på lastbil om något skulle inträffa på spåret.

Information från Stena

Om företaget
Nordens ledande inom återvinning och miljöservice
Återvinning, miljö och handel är ett av Stena Sfärens snabbast växande affärsområden. Inom affärsområdet återfinns Stena Metall, Nordens ledande koncern inom återvinning och miljöservice. Här kombineras ett långt framskridet kvalitets- och miljötänkande med ett starkt affärsmannaskap. Därigenom skapas unika förutsättningar för kvalitetssäkrade lösningar till olika branscher och sektorer i samhället.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127