23948sdkhjf

Tools säkrar arbetsmiljön

Ny satsning ska minska riskerna i arbetslivet.
Industri – och byggåterförsäljaren Tools lanserar nu ett tillvägagångssätt för att göra arbetsmiljön säkrare för såväl medarbetare som arbetsgivare.

– Vi ser att det finns stort behov på marknaden gällande förbättring av arbetsmiljö. Våra kunders utmaningar ligger till grund för den här satsningen. Vårt analytiska sätt att jobba bidrar till att minska arbetsplatsolyckor och hålla medarbetarna friskare och bättre skyddade på jobbet, säger Robert Bennerheim, Ansvarig HMS och Tjänster, Tools.

Tools satsning inom HMS, hälsa, miljö och säkerhet, omfattar en metodik som går ut på att först tittar på eliminerande och förebyggande åtgärder för att hitta grunden till företagets utmaningar innan man, som sista åtgärd, ser över det personliga skyddet.

Det är, enligt Tools, vanligt förekommande i branschen att hamna direkt i diskussion kring det personliga skyddet som lösning, istället för att se till grundproblemet och bearbeta det.

– Om en kund efterfrågar en produkt, så enkel som exempelvis hörselskydd, ställer vi frågan – varför? Genom den metodiken förstår vi våra kunders behov och de utmaningar de står inför. Lösningen kanske inte är hörselskydd utan en metod som eliminerar eller kraftigt reducerar buller, konstaterar Robert Bennerheim.

Målet är att kundernas medarbetare ska vara friska och välmående samt att miljön de arbetar i ska vara säker och optimerad.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063