23948sdkhjf

Atlet firar 50 års jubileum – varslar 45

Trucktillverkaren Atlet i Mölnlycke firar 50 års jubileum men rasande försäljning förvandlar festen till varsel.
Det blev varsel i stället för jubileumsfest när trucktillverkaren Atlet i Mölnlycke firar 50 års jubileum i år.

Tuffa konjunkturer har gjort att försäljningen har rasat från omkring 195 sålda truckar i veckan till 130. 40-45 personer varslas i produktionen och om konjunkturen inte vänder kommer uppsägningarna att verkställas i januari.

Atlet har tillhört Nissan sedan drygt ett år tillbaka då grundaren Knut Jacobsson sålde livsverket.

Källa: GT

Om företaget
I 50 år har Atlet utvecklat nya och innovativa lösningar för kundens interna materialhantering.

Från huvudkontoret i Mölnlycke erbjuder Atlet sina kunder en oöverträffad serie av truckar och lagerlösningar såsom låglyftande plocktruckar, ledstaplare och skjutstativtruckar.

Atlets historia började 1958 när Knut Jacobsson först etablerade företaget i en tvårumslägenhet på Korsgatan i centrala Göteborg. Elitmaskiner, som företaget då kallades, växte under de kommande åren och flyttade 1964 till nya lokaler i Kållered, strax söder om Göteborg.

Fortsatt tillväxt och expansion innebar ännu en företagsflytt 1972. Den andra flytten, till nybyggda lokaler i Mölnlycke, gav organisationen utmärkta expansionsmöjligheter. Nu ändrades även företagets namn till Atlet.

Exporten kom igång tidigt. Redan 1962 såldes de första truckarna till Norge och 1964 till Holland.

År 1969 var det dags för det första dotterbolaget i England och 1976 bildades dotterbolaget i Tyskland. Idag har Atlet även dotterbolag i Frankrike, Belgien/Holland, Norge, Danmark och USA samt äterförsäljare pä övriga marknaden runt om i världen. Idag har vi ca 1000 anställda och verksamhet i över 30 länder. Omsättningen är 185 M€.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125