23948sdkhjf

Specialutrustning till vindkraftverk halverad till dubbelt pris

Specialutrustning till vindkraftverk är eftertraktade varor – så eftertraktade att man både kan höja priset och sälja det flera gånger. Det upptäckte Ljungbyföretaget Brunskoggruppen som nu stämmer sin affärspartner.
I våras inledde Ljungbyföretaget Brunskoggruppen AB kontakt med en dansk affärspartner. De kom då överens om att Brunskoggruppen skulle köpa två specialutrustningar för transporter av pelare till vindkraftverk. Pris 7,7 miljoner kronor.

Precis innan avtalet var klart uppstod en diskussion om det rörde sig om svenska eller danska kronor. Säljaren fasthöll att det rörde sig om danska kronor – 9,7 miljoner svenska kronor - ett pris som accepterades och bekräftades med ett handslag.

Ett par dagar senare påstod säljaren att han gjort ett räknefel på en miljon danska kronor och att Brunskoggruppen därför inte kunde få leveransen till överenskommet pris. Detta accepterade köparen inte utan fasthöll det ursprungliga avtalet.

Utrustningen skulle hämtas ett par veckor senare mot en delbetalning på fem miljoner kronor. Vid samma tillfälle presenteras Brunskoggruppen för en orderbekräftelse som köparen inte tidigare sett. Enligt denna hade de endast köpt en utrustning – mot en delbetalning på fem mkr.

Köparen fick veta att den andra utrustningen sålts till en annan svensk köpare. Efterfrågan på den här typen av utrustning är mycket stor och vid nytillverkning är leverenstiden omkring 18 månader.

Nu stämmer Brunskoggruppen sin danska affärspartner och kräver att säljaren ska leverera den andra transportutrustningen mot 4,7 mkr i ersättning och att säljaren förbjuds att leverera utrustningen till annan köpare.

Se upp därute om du går i köpstankar…

Källa: Smålandsposten
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078