23948sdkhjf

G & L Beijer och Carrier skapar kylgrossistjätte

G & L Beijer och Carrier slår ihop sina verksamheter till en jätte på kylgrossistmarknaden i Europa.
G & L Beijer och Carrier Corporation avser att skapa en europeisk plattform för en global expansion inom kylgrossistområdet

G & L Beijer AB och Carrier Corporation , ett dotterbolag till United Technologies Corporation i USA, tecknar ett letter of intent som innebär att G & L Beijer avser att förvärva Carriers grossistverksamhet i Europa och Sydafrika genom en riktad nyemission till Carrier Corporation.

Sammanslagningen av bolagens verksamheter på dessa marknader skapar en stark aktör på den europeiska kylgrossistmarknaden i Europa och en solid plattform för en global expansion.

Affären innebär att G & L Beijer kommer att ha en proformaomsättning på årsbasis på 5,9 miljarder kronor och ett rörelseresultat på 517 mkr.

Bolagen kompletterar varandra geografiskt i Europa och affären skapar en europeisk distributör med ett förstärkt och breddat produktprogram. Större geografisk täckning och ökade resurser ger utrymme till fler investeringar för att bygga ut distributionsnät, bättre produktutbud och effektivare säljorganisation.

Information från G & L Beijer

Om Beijers
Beijers är en teknikorienterad koncern som verkar inom industriell handel med agenturer och egenutvecklade produkter. Verksamheten är koncentrerad till affärsområdena Beijer Industriteknik och Beijer Ref.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093