23948sdkhjf

Ytterligare guld funnet i Tjålmträsk vid Sorsele

Lappland Goldminers fortsatta borrningar i Tjålmträsk visar på ytterligare guld - 5 meter med 4,15 gram per ton.
Lappland Goldminers AB (publ), listat på First North och Oslobörsens OTC lista, har avslutat 2008 års första kärnborretapp i Tjålmträskområdet. Som tidigare rapporterats i ett pressmeddelande observerades synligt guld i ett av kärnborrhålen. De fortsatta borrningarna har uppvisat ytterligare förekomst av guld.

Tjålmträsk guldprospekteringsprojekt ligger längs Guldlinjen i Västerbotten , cirka 5 km söder om Sorsele. Projektet inleddes sedan man för några år sedan fann kraftigt guldmineraliserade block i området varav ett med extrem hög halt om 350 g/t och en stor mängd block med guldhalter från 1 - 31 g/t.

Första etappen av 2008 års kärnborrningar i Tjålmträskområdet inriktades huvudsakligen mot att undersöka närområdet kring delar av 2007 års kärnborrhål, TJT200705-TJT200709, som redovisades i ett pressmeddelande (11 april 2008).

Den första etappen i 2008 års kärnborrningar visar att den guldmineralisering som genomborrades i kärnborrhålen TJT200705 och TJT200706, fortsätter både mot öster och väster bland annat i TJT200803 med 5 m med 4,15 g/t Au och i TJT200811 med fem sektioner som når guldhalter över 1 g/t. Vidare visar borrningarna att guld förekommer i berggrunden också mellan de båda delområdena i 2007 års kärnborrningar i Tjålmträsk genom den mineralisering som övertvärats i TJT200810.

- Tjålmträsk ligger i ett mycket intressant område med flera goda guldindikationer. Området ligger även i närheten av Blaikenverket med kapacitet att anrika guldmalmer vilket gör området högintressant från prospekteringssynpunkt eftersom malmfynd där inte behöver bära stora investeringskostnader. Den nu avlutade borrkampanjen har fortsatt visa på guld inom området och ger oss anledning att satsa på ytterligare prospektering för att identifiera malm till Blaikens anrikningsverk, säger Karl-Åke Johansson, VD för Lappland Goldminers.

Information från Lappland Goldminers AB

Om Bolaget
Lappland Goldminers AB är ett prospekteringsbolag och producerande gruvföretag. Bolaget är listat på handelsplatsen First North under kortnamnet GOLD, med Mangold Fondkommission AB som Certified Adviser, samt på OTC listan i Norge. Lappland Goldminers har säkrat ett antal guldfyndigheter längs Guldlinjen i Västerbotten. Bolagets strategi är att utveckla ett lönsamt producerande guldbolag med centralt lokaliserade processanläggningar i Fäboliden och Blaiken i Sverige, Haveri-trakten i södra Finland och i Pahtavaara i norra Finland, som försörjs av malm från en eller flera gruvor genom egen prospektering alternativt ackvisition. Lappland Goldminers är medlem i SveMin, Föreningen för gruvor, mineral- och metallproducenter i Sverige och tillämpar dess rapporteringsregler för publika gruv- och prospekteringsbolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125