23948sdkhjf

BIL Sweden begär krismöte om miljöbilsmarknaden

Från politiskt håll har aviserats att flera miljöbilsstimulanser ska dras in, och samtidigt försvagas bilförsäljningen i snabb takt. BIL Sweden har nu begärt krismöte.
BIL Sweden har idag överlämnat ett brev till statsministern, finansministern, näringsministern, miljöministern samt finansborgarrådet och miljö- och trafikborgarrådet i Stockholm med begäran om ett krismöte kring miljöbilsmarknadens fortsatta utveckling.

Bakgrunden är att det från politiskt håll aviserats att flera miljöbilsstimulanser ska dras in i strid med tidigare utfästelser samtidigt som bilförsäljningen nu försvagas i snabb takt.

-Vi är mycket oroade för effekterna av detta, säger Bertil Moldén, VD BIL Sweden. -Miljöanpassningen bromsas samtidigt som fordonsföretagen som anpassat sina modellprogram efter de utlovade miljöbilsreglerna kommer att drabbas ekonomiskt.

Brevet samt pressmeddelande finns att läsa här .

Information från BIL Sweden

Om BIL Sweden
BIL Sweden är den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilaroch bussar. Medlemsföretagen svarar tillsammans för runt 99 % av nybilsförsäljningen i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094