23948sdkhjf

Outokumpu lägger ner i Sheffield

Outokumpu stänger igen Thin Strip-verksamheten i Sheffield – 230 jobb försvinner.
I dag tillkännagav Outokumpu Oyj avsikten att stänga verksamheten Sheffield Special Strip som producerar precisionsband i Meadowhall i Sheffield, Storbritannien. Det råder överkapacitet på marknaden för rostfria precisionsband och verksamheten i Sheffield har gått med förlust i flera år. Beslutet är ett led i arbetet med att förbättra Outokumpus lönsamhet och bibehålla den globala konkurrenskraften.

Den föreslagna nedläggningen kommer att leda till att cirka 230 jobb försvinner på anläggningen i Meadowhall. Thin Strip-verksamheten i Sheffield väntas stänga under första kvartalet 2009, tidpunkten är beroende av förhandlingarna med fackföreningar och anställda.

Nedläggningen beräknas sänka de fasta kostnaderna med 16 miljoner euro per år från och med andra kvartalet 2009. Nedskrivningar och provisioner på 65 miljoner euro, varav 28 miljoner euro är kassaflödespåverkande, kommer att belasta det tredje kvartalet 2008.

"Dagens tråkiga nyhet är resultatet av en mycket grundlig analys. Vi arbetar kontinuerligt för att stärka vår konkurrenskraft och - ¬trots det stora engagemanget och det utmärkta arbetet vid verket i Sheffield - förväntar vi oss inte någon väsentlig förbättring på den mycket konkurrensutsatta marknaden för precisionsband. Under de följande veckorna kommer vi att samarbeta med de fackliga representanterna för att hitta lösningar som stödjer vår personal i den här processen", säger Bo Annvik, vice vd på Outokumpu.

Anläggningen i Meadowhall producerar specialiserade, mycket tunna rostfria stålprodukter. Under 2007 levererades totalt 12 000 ton rostfritt stål. Outokumpus anläggning Kloster i Långshyttan, Sverige, tillverkar liknande produkter. Avsikten är att föra över merparten av produktionen till Kloster, vilket ger synergieffekter och möjlighet att använda Klosters produktionskapacitet fullt ut.

Lokala förhandlingar med de anställda och berörda fackföreningar kommer att inledas direkt för att hitta lämpliga lösningar för alla parter. Outokumpu kommer att ta kontakt med berörda kunder för att diskutera alternativa leveransvägar så att bästa möjliga kundservice bibehålls.

Information från OUTOKUMPU OYJ
Koncernledningen


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.112