23948sdkhjf

Grundfos storsatsar på forskning & utveckling

Pumptillverkaren Grundfos tänker storsatsa på forskning och utveckling.
Pumptillverkaren Grundfos tänker storsatsa på forskning och utveckling. I fjol investerade företaget närmare en miljard svenska kronor. I år ökar man på med ytterligare 700 miljoner.

Totalt kommer då 1,7 miljarder kronor att ligga som investering i FoU. Det är den största investeringen på många år och motsvara 4,8 procent av koncernens årsomsättning.

Investeringen ska användas till fler resurser till konstruktion av nya produkter och förbättring av nuvarand pumpar och pumplösningar. Fokus blir energieffektivitet och driftsäkerhet.

Källa: Maintenancenet.se

Om företaget
En årsproduktion på mer än 10 miljoner pumpenheter gör Grundfos till en av världens ledande pumptillverkare. Cirkulationspumpar (UP), dränkbara pumpar (SP) och centrifugalpumpar (CR) är våra tre huvudprodukter. Grundfos är i dag världens största tillverkare av cirkulationspumpar och täcker omkring 50 % av världsmarknaden.
Förutom pumpar tillverkar Grundfos elmotorer till pumparna och har dessutom en betydande tillverkning av elmotorer (som säljs separat). Dessutom utvecklar Grundfos och säljer även mycket avancerad elektronik för styrning av pumpar och pumpanläggningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094