23948sdkhjf

Aqualiv AB i samarbete med sensorutvecklare

Aqualiv AB ska i samarbete med Covial Device AB utveckla och sälja sensorer anpassade för fordonsindustrin.
Samarbetet mellan Aqualiv och Covial avser framtagning och försäljning av AE sensorer anpassade för fordonsindustrin. Covials sensorer kan detektera olika typer av stöld- och inbrottsförsök medan Aqualivs NavEye produkter snabbt kan meddela fordonsägaren vad som sker i fordonet.

Covial Device AB utvecklar patenterade sensorer inom Akustisk Emission, allmänt benämnt som AE sensor teknik. Akustisk emission är en mycket kraftfull metod för att undersöka och analysera olika materials egenskaper när de utsätts för belastning och deformation.

Akustisk emission är ett fysikaliskt fenomen som innebär att material genererar högfrekvent information när det utsätts för påfrestningar. Covials sensorer kan detektera allt från en glasruta som krossas till kullager som börjar bli slitna.

- Genom samarbetet med Covial kan vi erbjuda helhetslösningar som är hett eftertraktade av våra kunder inom fordonsindustrin. Vi hoppas detta är början på ett djupare samarbete säger Kjell Hansson, försäljningschef på Aqualiv.

- Våra sensorer bygger på patenterad teknik och har många olika användningsområden. Vår fokus är att utveckla sensorer efter kunders önskemål. Genom samarbetet med Aqualiv når Covials sensorer nya marknader med tydliga kundbehov säger John Hansson, VD på Covial.

Information från Aqualiv

Om företaget
Aqualiv AB (publ) utvecklar och tillverkar säkerhetsprodukter under varumärkena NavEye och Mobwatcher. NavEye-produkterna baseras på GSM/GPS-teknik och har som främsta användningsområden positionering, övervakning och personlarm. Mobwatcher är ett unikt patenterat man överbordsystem i kombination med en godkänd startspärr. Aqualiv AB är listat på Aktietorget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08