23948sdkhjf

GM firar 100 år

GM firar 100 års jubileum och presenterar den nya den nya plug-in-hybriden Chevrolet Volt.
Chevrolet Volt har omtalats som bilen som skulle rädda GM och leda bolaget in i nästa sekel, och den länge väntade presentationen kom i förbindelse med festligheterna omkring GM:s 100 års jubileum.

General Motors inleder sin andra hundraårsperiod med att presentera den med spänning motsedda serieversionen av Chevrolet Volt. Det är en bil som kan tillryggalägga upp till 60 kilometer med noll bensinförbrukning och noll avgasutsläpp. Men aktionsradien är flera hundra kilometer längre än så.

- Att avtäcka produktionsversionen av Volt är ett härligt sätt att inleda vårt andra århundrade. Volt är en symbol för GM:s starka framtidstro, just den slags teknologiska innovation vår industri behöver för att svara upp mot dagens och morgondagens utmaningar på områdena energi och miljö, sade Rick Wagoner, General Motors koncernchef.

Volt har utvecklats från en konceptbil som visades på bilmässan i Detroit januari 2007.
Se bilder på bilen här.

Källa: GM & Just-Auto (UK)

Om GM
General Motors Corp. (NYSE:GM), världens största biltillverkare, har varit bilindustrins säljledare under 77 år. GM, som grundades 1908, har ca 284000 anställda runt världen. Företaget, med huvudkontor i Detroit, har tillverkning i 33 länder. 2007 såldes globalt 9,3 miljoner bilar och transportbilar under följande varumärken: Buick, Cadillac, Chevrolet, Corvette, GMC, GM Daewoo, Holden, HUMMER, Opel, Pontiac, Saab, Saturn och Vauxhall. GM´s sidobolag OnStar är ledande inom fordonssäkerhet och informationsservice. Ytterligare information om GM kan hämtas upp på www.gm.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11