23948sdkhjf

Positiv lastbilsförsäljning för Volvo

Volvos lastbilsförsäljning ökade på med fyra procent i augusti. Det positiva resultatet beror på stigande försäljning i Asien och Mellanöstern.
Volvos lastbilsförsäljning ökade på med fyra procent i augusti. Det positiva resultatet beror på stigande försäljning i Asien och Mellanöstern, som uppväger vikande försäljning i Europa -10 procent, Nordamerika -19 procent, och Västeuropa -17 procent.

AB Volvo Lastbilsleveranser augusti 2008

De sammanlagda leveranserna av lastbilar från Volvokoncernens fem lastbilsbolag uppgick under augusti i år till 14 849 fordon, vilket är en ökning med 4 % jämfört med motsvarande period förra året.

Volvo Lastvagnar
Volvo Lastvagnars leveranser uppgick under augusti till 5 891 fordon, en ökning med 6 % jämfört med motsvarande period i fjol. Ökningen är huvudsakligen resultatet av hög utleveranstakt till Asien och östra Europa, vilket delvis motverkades av
omställningar i produktionen till ett nytt produktprogram Osäkerheten i den europeiska ekonomin har lett till lägre efterfrågan på lastbilar i ett flertal länder i Europa. Efterfrågan i Nordamerika är kvar på en låg nivå. I Sydamerika, Asien inklusive
Mellanöstern och i Afrika är efterfrågan fortsatt stark.

Mack
Leveranserna för Mack uppgick under augusti till 1 266 lastbilar, en nedgång med 12 % jämfört med motsvarande period föregående år. Siffrorna återspeglar den svaga marknaden för tunga lastbilar i Nordamerika under de aktuella perioderna. När det
gäller augusti 2008 kännetecknas perioden främst av en lägre aktivitet inom husbyggnation. Fortsatt osäkerhet i den amerikanska ekonomin, inklusive åtstramning av kreditgivning, samt de höga bränslepriserna dämpar också efterfrågan.

Nissan Diesel
Nissan Diesels leveranser uppgick under augusti till 3 867 fordon, en ökning med 4 % jämfört med motsvarande period föregående år. I Asien uppgick antalet leveranser till 2 904 fordon, en uppgång med 11 %, till följd av en ökning med 111% till Mellanöstern och en ökning med 9 % till Sydostasien. I Japan levererades 1 561 lastbilar, en minskning med 1 % jämfört med föregående år.

Mellanöstern och i Afrika är efterfrågan fortsatt stark.

Se tabellerna här.

Om företaget
Volvo är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, drivsystem för marina och industriella applikationer samt komponenter och tjänster för flygplan och flygmotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster. Volvo har cirka 100 000 anställda, produktionsanläggningar i 19 länder och försäljning på mer än 180 marknader. Volvo omsätter omkring 285 miljarder SEK och är noterat på OMX Nordiska Börs Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126