23948sdkhjf

Nya Toyota Avensis premiärvisas

Toyota Sweden AB Nya Toyota Avensis premiärvisas i Paris, tillsammans med nya iQ och Urban Cruiser...
Toyota Sweden AB Nya Toyota Avensis premiärvisas i Paris, tillsammans med nya iQ och Urban Cruiser

Toyota fortsätter nu sin satsning på mer energieffektiva och säkrare bilar och 2009 blir ett år med många modellnyheter. På Paris Motor Show visas tre av dem - helt nya Avensis, stadsbilen iQ och den kompakta Urban Cruiser.

Nya Toyota Avensis - blir ännu säkrare

Den nuvarande generationen Toyota Avensis utsågs tidigare i år av Folksam till säkraste bilmodellen i deras senaste sammanställning. Nya Avensis höjer säkerheten ytterligare en nivå med en ny konstruktion samt avancerade säkerhetssystem som Steeringassist Vehicle Stability Control + (VSC+), Adaptive Front Light System (AFS) och Pre-Crash Safety System (PCS). Bränsleförbrukningen, och därmed miljöprestanda, har också förbättrats. Den nya generationen, den tredje i ordningen, är helt igenom utvecklad och tillverkad i Europa för den europeiska marknaden. Den introduceras i Sverige i februari 2009 och kommer i både sedan- och kombiutförande.

Toyota iQ - liten stadsbil med fullvuxen komfort

Med iQ-modellen skapar Toyota en helt ny bilklass. Trots en längd under tre meter rymmer bilen tre fullvuxna personer och ett barn, alternativt bagage. Modellen är främst avsedd som ett alternativ för staden och har både komfort och prestanda som en större bil. Detta är möjligt tack vare att iQ bygger på en rad unika, utrymmessparande innovationer. Bilen är mycket energi­effektiv, den kommer med flera motoralternativ varav volymmodellen har koldioxidutsläpp på rekordlåga 99 gram/km. Säkerheten är samtidigt hög; målet är att få full pott - fem stjärnor - i Euro NCAPs test. Bilen är bland annat den första på marknaden som har krockkudde bakom baksätet. iQ kommer till Sverige under våren 2009.

Toyota Urban Cruiser - energieffektiv och flexibel livsstilskombi

Även Urban Cruiser bildar en ny bilklass. Det är en mycket kompakt fyrhjulsdriven kombi­modell, med en energieffektiv 1,4 liters D-4D dieselmotor som ett av motor alternativen. Bilen är också en livsstilsmodell, med en särpräglad design och interiör. Urban Cruiser kompletterar den större RAV4-modellen och erbjuder god plats för både passagerare och bagage. Bilen kommer även att finnas med enbart framhjusldrift. Lansering i Sverige sker under våren 2009.

Toyota visar sina nyheter på en presskonferens på Paris Motor Show
torsdagen den 2 oktober kl 14.30 i Hall 4.

-------------------

För ytterligare information kontakta:

Bengt Dalström, Information & PR, Toyota Sweden AB, tel 08-706 71 00, pr@toyota.se

Toyota tillverkade 9,37 miljoner fordon 2007 varav 808 000 i Europa och säljs i mer än 170 länder. Samtliga 67 fabriker och Toyota Sweden är miljöcertifierade enligt ISO 14001. Försäljningen av hybridmodeller från Toyota 2007 översteg 430 000 och målet är en årlig produktion på över 1 miljon hybrider tidigt 2010. Serietillverkningen startade med Toyota Prius 1997 och idag har Toyota 12 hybridmodeller i produktion. Samtliga Toyotas personbilsmodeller är miljödeklarerade.

Serieproduktion av Toyotas lyxbilsdivision Lexus startade 1989 och finns idag i mer än 60 länder. 2007 tillverkades 500 000 Lexus fördelat på 8 modeller. I Europa finns 5 modeller varav 3 med hybridteknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096