23948sdkhjf

Autoliv introducerar unikt passagerarkrockkudde koncept

Världens ledande bilsäkerhetsföretag, Autoliv, har utvecklat ett nytt koncept för passagerarkrockkuddar - som reducerar vikten med upp till 30% och har flera andra fördelar...
Autoliv AB


Autoliv introducerar unikt passagerarkrockkudde koncept
2008-09-16 11:41


(Stockholm, 2008-09-16) - Världens ledande bilsäkerhetsföretag, Autoliv, har utvecklat ett nytt koncept för passagerarkrockkuddar - som reducerar vikten med upp till 30% och har flera andra fördelar. Detta kan uppnås tack vare en unik behållare i textil, istället för en konventionell behållare i plast eller stål för den vikta krockkudden.

Denna nya innovativa passagerarkrockkudde kommer först att introduceras i årsmodel 2009 av Chevrolets Traverse, Saturns Outlook, GMCs Acadia och Buicks Enclave. Med den patenterade teknologin ersätts de konventionella behållarna i stål eller plast med en flexibel och lätt textilbehållare som ger 30% lägre vikt än tidigare passagerarkrockkuddar. Viktbesparingen kommer att hjälpa billtillverkarna att möta strängare CO2-och CAFÉ-krav (Corporate Average Fuel Economy). Andra fördelar är förenklad integrering av passagerarkrockkudden eftersom behållaren av textil smidigt kan anpassas till packutrymmet i instrumentpanelen. Genom att använda textil till behållaren är det också möjligt att minimera verktygskostnaden för prototypframtagning och tillverkning. Ledtider för prototypframtagning kan reduceras från månader till dagar. Resultatet blir att hela utvecklingstiden från koncept till produktion kan reduceras kraftigt.

"Vi är mycket stolta över denna innovativa lösning som kommer att hjälpa våra kunder bl.a. i deras strävan att minimera klimatpåverkan." säger Pontus Söderström, Autolivs Director Advanced Technologies för GM Global Business Unit, och fortsätter "genom att den är gjord av mjukt tyg så är den inte heller lika känslig för toleransskillnader mellan instrumentpanelen och torpedväggen och kan därför på ett releativt enkelt sätt anpassas till olika bilmodeller."
Autolivs passagerarkrockkudde är anpassningasbar till en mängd olika fordonskonstruktioner och kan monteras på baksidan av instrumentpanelen eller mot torpedväggen. Den kan kombineras med en mängd olika gasgeneratorer och krockkuddealternativ beroende på respektive bilmodells behov. Denna patenterade teknologi kommer att introduceras av flera olika kunder och bilmodeller under de närmaste åren.

Förfrågningar:
Pontus Söderström, Director Advanced Technologies, GM Global Business Unit +1- 248 890 7286
Henrik Kaar, Biträdande Kommunikationschef + 46 8 587 20 614

Autoliv, Inc. är världens ledande bilsäkerhetsföretag med över en tredjedel av världsmarknaden. Företaget utvecklar och tillverkar bilsäkerhetssystem till alla större biltillverkare i världen. Tillsammans med sina joint ventures har Autoliv över 80 anläggningar med cirka 43.000 medarbetare i 32 länder. Dessutom har Autoliv tekniska centra, med 21 krockbanor, i tolv länder runt om i världen, vilket är mer än något annat bilsäkerhetsföretag. Autolivs försäljning under 2007 uppgick till 6,8 miljarder dollar. Bolagets aktier är noterade på börserna i New York (NYSE:ALV) och Stockholm (ALIVsdb).


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11