23948sdkhjf

Lundin Petroleum återköper aktier

Lundin Petroleums årsstämman som hölls den 13 maj 2008 bemyndigade styrelsen att under perioden fram till nästa årsstämma besluta om återköp och försäljning av aktier....
Lundin Petroleum AB

LUNDIN PETROLEUM ÅTERKÖPER AKTIER

Lundin Petroleums årsstämman som hölls den 13 maj 2008 bemyndigade styrelsen att under perioden fram till nästa årsstämma besluta om återköp och försäljning av aktier i Lundin Petroleum på OMX Nordiska Börsen Stockholm ("Börsen"). Det högsta antalet återköpta aktier skall vara sådant att bolagets innehav av egna aktier inte vid något tillfälle överstiger fem procent av samtliga aktier i bolaget. Förvärv av aktier får ske endast till ett pris inom det på Börsen vid var tid registrerade intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs.

Syftet med bemyndigandet är att ge styrelsen ett instrument att optimera Lundin Petroleums kapitalstruktur för att därigenom skapa ökat värde för aktieägarna samt att säkra Lundin Petroleums kostnader avseende långsiktig rörlig lön.

Lundin Petroleums nuvarande innehav av aktier i Lundin Petroleum uppgår till 865 000 aktier.

Styrelsen har, utifrån bemyndigandet från årsstämman, beslutat att ge ledningen mandat att förvärva aktier i Lundin Petroelum på Börsen. Förvärv av aktier får ske endast till ett pris inom det på Börsen vid var tid registrerade intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs och ska ske i enlighet med bestämmelserna om återköp av aktier i noteringsavtalet med OMX Nordic Exchange

Mandatet innefattar inte bemyndigande att sälja återköpta aktier på Börsen.

Lundin Petroleum är ett svenskt oberoende olje- och gasprospekterings och produktionsbolag med en välbalanserad portfölj av tillgångar i världsklass i Europa, Afrika, Ryssland och Asien. Bolaget är noterat vid den nordiska börsen. (ticker "LUPE"). Lundin Petroleum har bevisade och sannolika reserver om 184,2 miljoner fat oljeekvivalenter (mmboe) per den 1 januari 2008.

För ytterligare information var vänlig kontakta:
Ashley Heppenstall
VD
Tel: +41 22 595 10 00

eller

Maria Hamilton
Informationschef
Tel: +41 22 595 10 00
Tel: 08-440 54 50

Besök vår hemsida: www.lundin-petroleum.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.406