23948sdkhjf

Motoman Robotics på Tekniska Mässan 21 – 24 oktober

Sveriges största systemleverantör inom automation, Motoman Robotics, visar med flera robotar i arbete i sin monter...
Sveriges största systemleverantör inom automation, Motoman Robotics, visar med flera robotar i arbete i sin monter upp sin bredd inom robotautomation och systemverksamhet under Tekniska Mässan 21 – 24 oktober 2008. Företaget gör det bland annat genom en grad- och slipcell där bearbetning av komplicerade detaljer med komplexa geometrier sker ”live” i montern under mässan.

I visningsanläggningen kommer roboten att vara huvudaktören i en helautomatisk process som visar mässdeltagarna hur armaturer bearbetas med finess och precision. Här sker äkta offline-programmering genom att systemet kalibrerar sig automatiskt när det arbetar.

– Vi är glada över att få sätta upp vår anläggning i montern för den visar högst konkret upp omfattningen av och komplexiteten i de processer vi automatiserar och utvecklar, säger Urban Månsson, försäljningschef för Motoman Robotics i Sverige.

Motoman Robotics visar i sin monter upp resultatet av utvecklingen av ny robotteknologi genom att presentera generation två av robotar för nya användningsområden: Dual arm robot & seven axis robot. (SDA 10 och SIA 20)

Utöver en stor bredd av robotprodukter med allt från bågsvetsrobotar till enarmade och tvåarmade robotar kommer företagsrepresentanter med mångårig kompetens inom utveckling och leverans av kompletta system att finnas på plats. Motoman samverkar dessutom i processdemonstrationen med en tillverkare vars armaturer bearbetas under regelbundna processkörningar vid mässan.

Exempel på robotar som ställs ut på Tekniska Mässan är SDA 10, SIA 20 och EA 1800N, en robot med processarm för bågsvetsning.

Motoman Robotics levererar helhetslösningar inom automation och är specialiserat på kundanpassade sammansatta system av robotar. Motoman ingår i den japanska elektronikkoncernen Yaskawa Electric Corporation vars svenska del framgångsrikt har levererat robotar och automation i över 30 år.

Ytterligare information:

Urban Månsson
Försäljningschef Sverige
Tel: 0480-417 981, mobil: 073-204 89 81
E-post: urban.mansson@motoman.se


Om Motoman:
Motoman är idag världens största tillverkare av industrirobotar med mer än 180 000 robotar installerade i hela världen. Företaget ingår i den japanska koncernen Yaskawa Electric Corporation. Huvudkontoret för norra Europa ligger i Kalmar och produktionsenheter finns i Sverige, Tyskland och Slovenien. Försäljningen sker via egna dotterbolag eller kvalificerade distributörer.
Web: www.motoman.eu


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078