23948sdkhjf

Cranab varslar 15 anställda

Cranab i Vindeln varslar 15 medarbetare om uppsägning som en konsekvens av Komatsu Forests neddragningar i Umeå.
Som en konsekvens av största kunden Komatsu Forests neddragningar i Umeå tvingas Cranab nu varsla 15 anställda om uppsägning. Förutom de 15 fast anställda kommer varslet också att beröra ett antal visstidsanställda.

Varslen kommer inte som en överraskning. Cranab säljer mer än hälften av sin produktion av kranar och gripare till Komatsu Forest i Umeå som varslade 60 personer om uppsägning för bara några veckor sedan.
Läs Metal-Supply:s artikel om Komatsu Forest här .

Branschen i stort har också stagnerat och bidragit till varslet. Från och med november drar Cranab ner på produktionen med 20-25 procent.

Källa: Västerbottens Folkblad

Om företaget
Cranabs produkter, kranar och kranspetsutrustning för det professionella, mekaniserade skogsbruket, har konstruerats, tillverkats och sålts sedan tidigt 60-tal. Under varumärket Slagkraft produceras utrustning för buskröjning efter vägar och kraftledningsgator. Förutom på den svenska hemmamarknaden säljs produkterna till flertal länder över hela världen. Den långa erfarenheten och efterfrågan på driftssäkra produkter har även resulterat i affärer inom recycling och skrothantering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.222