23948sdkhjf

NIBE fortsätter internationaliseringen – köper upp i Mexiko

NIBE Industrier köper upp det mexikanska elementbolaget Alpe SA som har huvudkontor i Mexico City.
NIBE Industrier har slutit avtal om att förvärva verksamheten i det mexikanska elementbolaget Alpe SA. Företaget har huvudkontor i Mexico City och bedriver produktion på ytterligare tre platser i Mexiko. Alpe kommer att ingå i affärsområde NIBE Element.

Alpe är ett av de ledande elementbolagen i Mexiko och bedriver verksamhet både inom industri- och volymsektorn.
Alpe, som grundades 1973, har 300 anställda, omsätter 12 milj. USD och har ett resultat före skatt på
cirka 10%.

- Vi fortsätter linjen att växa in på nya marknader som "ringarna på vattnet". Inom NIBE Element har vi en mycket stark position i Europa och därför är det naturligt för oss att också på allvar ta steget in på den nord- och mellanamerikanska marknaden, säger Gerteric Lindquist, NIBEs koncernchef.

- Genom förvärvet av Alpe fullföljer vi vår strategi att kunna erbjuda våra globala elementkunder produktion i Europa, Asien och Amerika. Dessutom är Alpe ett av de ledande bolagen i Mexiko inom den intressanta industrisektorn och kan från denna bas leverera såväl till den nordamerikanska marknaden som till de amerikanska bolag som flyttat sin produktion till Mexiko.

- NIBE Element kommer genom Alpe också att marknadsföra gruppens övriga sortiment i Mexiko och närliggande länder, bland annat till den mycket intressanta energisektorn.

Den nuvarande ledningen kommer att kvarstå. Sedvanlig due diligence är redan genomförd varför Alpe kommer att konsolideras i NIBE från och med 1 oktober 2008.

Information från NIBE Industrier AB

Om företaget
NIBE Industrier AB med huvudkontor i Markaryd har i dagsläget 5 500 anställda och en årsomsättning på cirka
på 5,5 miljarder kr. Bolaget är noterat på Stockholms Fondbörs sedan 1997.

NIBE Element är marknadsledande i norra Europa och en av de ledande tillverkarna i Europa av komponenter och system för elektrisk uppvärmning. NIBE Elements produktsortiment består huvudsakligen av komponenter och system för elektrisk uppvärmning.
Sortimentet omfattar ett flertal teknologier för ett stort antal applikationsområden.
Rörelement, Aluminiumelement, Folieelement, Tjockfilmselement, RPTC-Element, Högeffektelement, Värmekabel, Keramiska element etc


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093