23948sdkhjf

Toyota startar prenumeration på internet

Efter framgångarna för möjligheten att prenumerera på Aygo- och Prius-modellerna tar Toyota nu steget fullt ut och erbjuder...
Toyota Sweden AB

Toyota startar prenumeration på internet


Efter framgångarna för möjligheten att prenumerera på Aygo- och Prius-modellerna tar Toyota nu steget fullt ut och erbjuder prenumeration på samtliga volymmodeller, från den lilla miljöbilen Aygo till mellanklassbilen Avensis och den fyrhjulsdrivna kombin RAV4.

Prenumerationen innebär att man disponerar sin bil till en fast månads¬kostnad. Kostnaden är ofta betydligt lägre än om man själv äger eller leasar bilen, efter¬som bland annat både service och försäkring ingår i avgiften. Bilprenumeranten behöver dessutom inte betala någon förhöjd hyra, handpenning eller liknande i förskott. Det enda som behövs är en normal kreditprövning och en deposition på mellan 5000 och 10 000 kronorberoende på bilmodell. Depositionen återfås vid avtalstidens slut.

Prenumerationsformen infördes av Toyota för ett par år sedan när den minsta modellen, miljöbilen Aygo introducerades. Det blev omedelbart en framgång och några månader därefter utvidgades erbjudandet till att omfatta även hybridmodellen Prius. De positiva erfarenheterna gör nu att Toyota tar steget fullt ut och erbjuder prenumeration på alla volymmodeller i sitt program.

- Vi har mycket goda erfarenheter av prenumerationsformen för Aygo och Prius. Som väntat har det varit många unga som valt att prenumerera på en ny bil, vilket är glädjande eftersom de då får en betydligt säkrare och miljövänligare bil än om de köper en äldre begagnad bil.

Överraskande nog har även en hel del äldre valt prenumerationsalternativet. Många prenumeranter har dessutom aldrig varit bilägare tidigare. Tack vare att service ingår så har bilarna vi fått tillbaka varit i mycket gott skick. Ett skäl till det kan vara att det inte kostar något att lämna in bilen på service, säger Ulf Winberg som är vice vd på Toyota Sweden AB.

- Det här är sannolikt det ärligaste och mest rättframma sättet att ha en ny bil på. Eftersom alla väsentliga kostnader ingår, utom fordonsskatten och drivmedel, vet prenumeranten exakt vad bilen kommer att kosta per månad. Inga dolda kostnader tillkommer och man behöver inte ha pengar i reserv om något oförutsett skulle inträffa. Man behöver inte heller fundera över andrahandsvärdet. Framför allt för dem som bor i storstäder, där försäkringskost¬naderna är höga, är prenumerationen ekonomiskt mycket förmånlig.

- Jag hoppas förstås att unga bilförare väljer att prenumerera på en ny Toyota.

Prenumerationskostnaden för en ny Toyota baseras på bilmodell, eventuell extrautrustning, avtalstidoch körsträcka. Avgiften för en treårsprenumeration och en körsträcka på 1000 mil/år startar på 2 058 kr/mån för en Toyota Aygo.

På Toyotas hemsida finns en för bilbranschen en helt unik mikrosajt, speciellt för bilprenu¬merationerna. För första gången går det nu att genomföra hela affären via internet - från att "bygga" sin egen bil och prenumerationsönskemål till att direkt få reda på den exakta månadskostnaden, erhålla kreditbesked online samt beställa bilen från någon av Toyotas återförsäljare.
-------------
För ytterligare information kontakta:
Bengt Dalström, Information & PR, Toyota Sweden AB, tel 08-706 71 00, pr@toyota.se

Toyota tillverkade 9,37 miljoner fordon 2007 varav 808 000 i Europa och säljs i mer än 170 länder. Samtliga 67 fabriker och Toyota Sweden är miljöcertifierade enligt ISO 14001. Försäljningen av hybridmodeller från Toyota 2007 översteg 430 000 och målet är en årlig produktion på över 1 miljon hybrider tidigt 2010. Serietillverkningen startade med Toyota Prius 1997 och idag har Toyota 12 hybridmodeller i produktion. Samtliga Toyotas personbilsmodeller är miljödeklarerade.
Serieproduktion av Toyotas lyxbilsdivision Lexus startade 1989 och finns idag i mer än 60 länder. 2007 tillverkades 500 000 Lexus fördelat på 8 modeller. I Europa finns 5 modeller varav 3 med hybridteknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127