23948sdkhjf

Mindmancer håller metalltjuvarna borta

Höga metallpriser har lett till fler inbrott och stölder på bildemonteringsföretag. Det gör Göteborgsbolaget Mindmancer något åt.
Höga metallpriser har lett till fler inbrott och stölder på bildemonteringsföretag. Göteborgsbolaget Mindmancer har utvecklat en ny teknik som gör bevakning av bildemonteringen säkrare och billigare.

- Vi rekommenderar deras övervakningslösning till alla våra medlemmar, säger Anders Löfgren, vd för Lagagruppen AB.

Inom Lagagruppen är 86 bildemonteringsföretag medlemmar. Samtliga arbetar med att demontera skrotade bilar på ett professionellt sätt så att så mycket som möjligt av bilarna kan återvinnas. Bland annat återvinns metaller. Höga metallpriser har lett till att stölder av framförallt aluminium och koppar har ökat.

- Det finns ett behov av goda säkerhetslösningar inom branschen, säger Anders Löfgren.

Produkten som Mindmancer har utvecklat heter MetalGuard och den innebär att bildemonteringen bevakas på kvällar och nätter av kameror. Om någon obehörig är på väg att ta sig in på området skickas larm och en videosekvens till en larmcentral, där en operatör tittar på videon, kontrollerar vad som händer och vidtar åtgärder.

- Att larmcentralen får en omedelbar vetskap om vad som händer ser vi som en styrka. Dessutom kan larmcentralen kommunicera med inkräktaren och tala om att den är bevakad och omedelbart bör försvinna från området, säger Anders Löfgren.

MetalGuard har även videobevakning under dagtid, vilket i första hand förebygger brott och om ett brott begås kan gärningsmannen identifieras med hjälp av bra bildmaterial.

- Företag inom bildemontering kan inte ignorera säkerheten utan måste ta ansvar för den. De måste räkna med att inbrott kan ske och åtgärda dem preventivt. Att vara säkerhetsmedveten är kostnadseffektivt. Vi ser nu också en starkare efterfrågan på våra produkter hos återvinningsföretag, säger Johnny Berlic, vd på Mindmancer.

Information från Mindmancer

Mindmancer vidareutvecklar dagens kameraövervakningslösningar till nya nivåer, vilket både höjer säkerheten och kapar dina kostnader. Våra lösningar vänder sig till företag som är i behov av områdesbevakning och inpasseringslösningar.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141