23948sdkhjf

Industriroboten som alla kan programmera

Universal Robots har uppfunnit en liten robotarm som ska konkurrera med billig asiatisk arbetskraft. Robotarmen är lika enkel att programmera som en video.
De två danska uppfinnarna som står bakom Universal Robots Aps påstår att robotarmen är så lätt att programmera att alla företagets medarbetare kan göra det.

»Om du kan programmera en video så kan du också programmera vår robot.«

Universal Robots Aps grundades av två uppfinnare från Fyn, datalog Esben Östergaard och ingenjör Kristian Kassoy. I 2005 bestämde de sig för att göra slut på fördomarna om att industrirobotar är svårtillgängliga. Med stöd från Syddansk Innovation startade de projektet som gick ut på att konstruera en robotarm som kan konkurrera med billig asiatisk arbetskraft, och som kan programmeras med en mjukvara så enkel att alla kan programmera det.

Nu har de två uppfinnarna fått ytterligare stöd som betyder att de kan börja med marknadsföringen och nu blir det ett ”riktigt” företag.
Målet är att köparna själva ska kunna sätta upp och styra roboten.

Easybot
Uppfinningen är döpt till Easybot, väger endast 18 kilo och är lätt att flytta.

Robotar som är lätta att hantera, som snabbt kan sättas in i en produktion och som inte kräver en vild investering – det kan snabbt bli stort,« säger Esben Östergaard från Universal Robots.

Källa: Ingeniøren (DK)

Om företaget
Universal Robots ApS grundades 2005. Företaget producerar små industrirobotar till helt nya marknadssegment. Företaget har mycket ambitiösa växtplaner.

Universal Robots ApS
Forskerparken 10
DK-5230 Odense M


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094