23948sdkhjf

Jobro – en snabbväxare

Jobro i Ulricehamn är en snabbväxare bland verkstadsföretag och här tillverkar man bland annat delar till framtidsfordon.
Hos verkstadsföretaget Jobro Plåtkomponenter AB i Ulricehamn har man all anledning att se nöjda ut. 25 medarbetare når en omsättning på 32 miljoner i år.

Christer Kallin tog över Jobro 1982 och snabbt blev lokalerna i Borås för trånga. Företaget flyttade till Dalum och senare till nuvarande lokaler i Ulricehamn. Nu ägs företaget gemensamt av Christer Kallin och Tobias Ludvigsson.

Jobro jobbar för fordonsindustrin och då kunde man annars förvänta nedgångar och deppiga framtidsutsiker. Men nej, här ligger växten på plus 30 procent per år och kurvan är fortsatt stigande.

Företaget har specialiserat sig på prototyper och komponenter för prototyper. Alltså fordon som ännu inte presenterats. Men även andra prototyper framställs – allt från tunga lastbilskomponenter till glasögonbågar. Behovet för prototyper har ökat med de nya möjligheterna med datakraft och denna delen av produktionen utgör omkring 50 procent.

För att hålla den stora maskinparken i arbete utför man också rena produtktionsjobb för verkstadsföretag i syd- och mellansverige. Laserskärning är också stort.

Jobros kunder och uppdrag blir ständigt fler och nu är ett sikte inställt på underleverantörsmässan på Elmia i november.

Källa: BT
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141