23948sdkhjf

Saab i indiskt design- och utvecklingscentrum

Ett samarbete mellan Saab och Tata Consultancy Services Limited ska skapa design- och utvecklingsmöjligheter i Indien för både civila och militära ändamål.
Saab och Tata Consultancy Services Limited (TCS) har tecknat ett Letter of Intent gällande bildandet av ett flygtekniskt design- och utvecklingscentrum (Aeronautical Design and Development Centre, ADDC) i Indien.

Centret ska rikta sig mot den globala flygmarknaden och skapa design- och utvecklingsmöjligheter i Indien för både civila och militära ändamål. Ett samarbete är starten på en långsiktig relation där Saab åtar sig att överföra teknologi och kompetens inom flygteknikområdet. Centret kommer att titta närmare på marknadsmöjligheterna inom områden såsom flygplansstruktur, flygsystem, avionik och eftermarknad.

Ett samarbete ökar Saabs synlighet i Indien och ger företaget ytterligare möjligheter att tillsammans med TCS ta tillvara affärsmöjligheterna inom flyg- och försvarsområdet.

- Ett samarbete mellan Saab och Tata kommer inte att vara begränsat till någon specifik produkt, utan syftar till att bygga upp en gemensam förmåga inom området som vi kan ha nytta av på världsmarknaden, säger Saabs vd Åke Svensson.

- Saabs tekniska lösningar tillsammans med TCS globala nätverk av ingenjörer utgör en stark kombination, säger S Ramadorai, vd för TCS. Tillsammans kan vi möta utmaningarna inom flyg- och försvarsområdet.

Tata Industrial Services Limited (TISL), som ansvarar för att granska och kontrollera kontrakt, var inblandade i arbetet med avtalet. Uma Pillai, vd för TISL, ser bildandet av centret som ett första steg i en fördjupad relation mellan två globala aktörer inom flyg och försvar.

För Saab är Indien en viktig, snabbt växande nyckelmarknad med en inköpsplan som passar väl in i Saabs portfolio. Saab arbetar med lokal närvaro och har en affärsmodell där samarbete och tekniköverföring till lokala industrier är en naturlig del. Indien står i begrepp att köpa nytt stridsflyg och Saab har erbjudit Gripen.

Om TCS
Tata Consultancy Services levererar IT-tjänster, affärslösningar och outsourcing till globala företag, med en tillförlitlighet som är unik i branschen. TCS är ledande inom mjukvaruutveckling och erbjuder en portfölj av konsultledda IT-tjänster som levereras enligt TCS Global Network Delivery Model. TCS är en del av Tata-gruppen, Indiens största industrikonglomerat, och har över 116 000 av världens högst utbildade IT-konsulter i 50 länder. Företaget genererade sammantagna intäkter motsvarande USD 5,7 miljarder för räkenskapsåret som slutade den 31 mars 2008. TCS är listade på National Stock Exchange och Bombay Stock Exchange i Indien. För mer information, besök www.tcs.com .

Om Tata Industrial Services Limited
Tata Industrial Services Limited, ett företag inom TATA-gruppen, arbetar med att identifiera kompetenta tillverkare, granska kontrakt och åtar sig projektledning för kunder över hela världen, bland annat relaterat till offset i samband med affärer med stora aktörer inom flyg- och rymdindustrin samt civila och militära leverantörer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125