23948sdkhjf

Global Spårbilskonferens 14-16 september

Den största spårbilskonferensen hittills - The Podcar City - hålls 14-16 september i New York, med ett starkt svenskt deltagande.
KOMPASS

Global Spårbilskonferens

Den största spårbilskonferensen hittills - The Podcar City - hålls 14-16 september i New York, med ett starkt svenskt deltagande.
The Podcar City, Spårbilsstaden, tar ett helhetsgrepp och visar spårbilar som en del i en hållbar helhet, där transporter, boende och arbete mm integreras i ett klimatvänligt och levande sammanhang. På programmet står presentationer och exempel.

Många leverantörer visar sina system, från Heathrow, London till Masdar, Abu Dhabi.
"Det blir en mönstring som aldrig förr, av olika spårbilsleverantörer, samt av planerare, forskare, finansiärer, politiska beslutsfattare på alla nivåer och ideella organisationer mfl", säger initiativtagaren svensken Christer Lindström från Institute for Sustainable Transportation. Bakom konferensen står även ett antal universitet, regionala myndigheter och miljöorganisationer.

"Hittills har spårbilsintresset varit tydligast i Europa och Asien, men det växer nu också i USA, bla i Kalifornien och New York-området. Många här ser fram emot att möta representanter för det livaktiga kommunala intresset för spårbilar i Sverige. Det stora svenska deltagandet på konferensen (ett 30-tal) är glädjande", tillägger Lindström.

Se: www.podcar.org/ithacaconference
Kontakter i USA:
Christer Lindström +1408314 9650
Jacob Roberts: +1315729 0829
I Sverige:
Britta Eskils 070936 03 64
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094