23948sdkhjf

Reneault lanserar nya Mégane

Nya Renault Mégane banar vägen för Renaults nysatsning i kompaktsegmentet.
Renault

RENAULT LANSERAR NYA MÉGANE

Nya Renault Mégane banar vägen för Renaults nysatsning i kompaktsegmentet. Från projektets start arbetade Renaults
designavdelning i nära samarbete med ingenjörerna för att få till ett sportigt formspråk. Resultatet är en 5-dörrars familjebil med 4,3 meters längd och en dynamisk siluett, en 2,64 m lång hjulbas, sluttande taklinje och bred spårvidd. Modellen är robust med tonvikt på passning och finish av paneler och i material.

Interiören har praktiska utrustningsdetaljer som höjer komforten. Bakom ratten finns den innovativa instrumentbrädan med kombinerade analoga/digitala instrument och en ny mer lättavläst färgkodad farthållare/fartbegränsare. När funktionen är aktiverad visas den valda hastigheten på övre delen av hastighetsmätaren. Med hjälp av färger ser man när den inställda hastigheten uppnås. Listan fortsätter med en utrustning som normalt bara finns i bilar i högre segment - som handsfree dörr- och tändningsnyckel, automatisk låsning när föraren lämnar bilen, automatisk parkeringsbroms, Carminat Bluetooth® DVDnavigationssystem
och en avancerad ljudanläggning (3D Sound by Arkamys®).

Interiören är exceptionellt rymlig med segmentets bästa armbågsutrymme. Bagageutrymmet ger 405 liter och hör till det bästa i
klassen. I nya Renault Mégane återfinns även möjligheten att stuva bagage under golvet, vilket fanns på tidigare Mégane-generationer. Renault Méganes vägegenskaper utmärker sig genom en kombination av precision, kontroll och effektivitet för att göra körningen underhållande och säker. Framvagnsupphängningen av typ MacPherson har kopplats till en hjälpram för optimala styrprestanda. Styrservosystemet erbjuder snabb respons från förarens rattrörelser. Bakhjulsupphängningen baseras
på en halvstel axel som kombinerar styvare fjädringsprestanda och lätt vikt.

Mégane erbjuder ett brett motorprogram med etanol-, diesel- och bensinmotorer. Motorerna dCi och TCe (Turbo Control efficiency)
kombinerar prestanda och körglädje med bränsleekonomi och respekt för miljön. Dieselmotorerna dCi85 och dCi105 har kompletterats med dCi90 samt dCi 110. Fyra dieselmotorer har CO2-utsläpp på 120 g/km eller lägre. Den nya dCi 130 med den mest avancerade teknologin för förbränning och turboladdning håller CO2-utsläppet precis under 135 g/km. Bensinmotorutbudet innehåller 1.6 16V 100 hk och 110 hk samt 2.0 16V 140 hk och TCe 180.

TCe 130 (1,4 16V) som är Renaults senaste bensinmotor kommer att introduceras under våren 2009. Denna motor ger prestanda som en 1,8- litersmotor (130 hk) och ett vridmoment som en 2-litersmotor (190 Nm). Renault Mégane har konstruerats för att ha högsta säkerhetsprestanda. Detta innefattar dubbla sensorer vid påkörning från sidan och dubbla sidokrockkuddar, som på Nya Laguna. Bilen tar också sitt miljöansvar genom att vara till 95 % återvinningsbar efter vikt och 12 % av bilens plastdetaljer kommer från återvunnet material (22 kg per bil).

År 2010 kommer den nya Mégane-familjen att omfatta sex olika modeller, alla med sin egen personlighet. Dessa sex modeller har skapats i första hand för kunder på de europeiska marknaderna och kommer att tillverkas i Palencia i Spanien och Douai i Frankrike.

Informationsavdelningen: Karin Karlsson, Renault Nordic AB,
tel 0761-19 92 77
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109