23948sdkhjf

Nytt från Lundin Petroleum AB

Ett avtal har ingåtts om förvärv av en licensandel om 21,55 procent i block Marine XIV, offshore Kongo (Brazzaville), från PA Resources Congo SA (PA Congo), ett helägt dotterbolag till PA Resources AB.
Lundin Petroleum AB

LUNDIN PETROLEUM: LUNDIN PETROLEUM FÖRVÄRVAR LICENSANDEL I BLOCK MARINE XIV I KONGO (BRAZZAVILLE)
2008-09-09 09:43
Du kan se hela pressmeddelandet inkl. bifogade filer här:
http://www.ngnews.se/default.asp?lngeditid=49768


Ett avtal har ingåtts om förvärv av en licensandel om 21,55 procent i block Marine XIV, offshore Kongo (Brazzaville), från PA Resources Congo SA (PA Congo), ett helägt dotterbolag till PA Resources AB.

PA Congo kommer att behålla 12,5 procent och det statliga oljebolaget, Société Nationale des Pétroles du Congo, kommer att behålla en licensandel on 15 procent utan att erlägga kontantinsats i blocket. Den återstående licensandelen kommer att förvärvas av samma farm-in deltagare och joint venture partners som i block Marine XI, Soco Exploration and Prodcution Congo (Soco EPC) (29,4%) och Raffia Oil Sarl (21,55%). Soco EPC kommer även att bli operatör för Marine XIV blocket.

Marine XIV blocket är beläget på grunt vatten i den lägre delen av Kongobassängen, angränsande till Marine XI blocket och kommer både tekniskt och operationellt att komplettera Lundin Petroleums aktiviteter i Marine XI blocket. Marine XIV består av tre osammanhängande sektioner i vatten djup upp till 110 meter och täcker cirka 265 km2. Nylig bearbetad 3D seismik har identifierad ett antal strukturer innan saltlagret, i närheten av mindre existerande oljefyndigheter i blocket.

Tilldelningen av Lundin Petroleums licensandel är villkorat av godkännanden av relevanta lagstiftande myndigheter under den Kongolesiska (Brazzaville) staten.


Lundin Petroleum är ett svenskt oberoende olje- och gasprospekterings och produktionsbolag med en välbalanserad portfölj av tillgångar i världsklass i Europa, Afrika, Ryssland och Asien. Bolaget är noterat vid den nordiska börsen. (ticker "LUPE"). Lundin Petroleum har bevisade och sannolika reserver om 184,2 miljoner fat oljeekvivalenter (mmboe) per den 1 januari 2008.

För ytterligare information var vänlig kontakta:
Ashley Heppenstall
VD
Tel: +41 22 595 10 00
eller
Maria Hamilton
Informationschef
Tel: +41 22 595 10 00
Tel: 08-440 54 50

Besök vår hemsida: www.lundin-petroleum.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062