23948sdkhjf

Thule expanderar i Asien

Det svenska biltillbehörsföretaget Thule expanderar kraftigt i Asien. I torsdags öppnade företaget sin andra flaggskeppsbutik - i Kinas huvudstad Beijing.
Det svenska biltillbehörsföretaget Thule expanderar kraftigt i Asien. I torsdags öppnade företaget sin andra flaggskeppsbutik - i Kinas huvudstad Beijing.

- Takboxar och cykelhållare är en ny företeelse bland kinesiska bilägare, säger Magnus Welander, affärsområdeschef på Thule.
- Men med en växande ekonomi växer också intresset för en aktiv livsstil. Inte minst i kölvattnet av OS.

Thule har vuxit kraftigt under de senaste åren. Idag har man verksamhet i ca 40 länder och omsätter drygt 7 miljarder kronor. Thule är på den svenska hemma-marknaden mest kända för sina takboxar. I Europa är det dock många som primärt förknippar företaget med hållare för cyklar, skidor och vattensportutrustning. Faktum är att Thule idag är världens enda globala företag när det gäller transportlösningar för personbilar.

- Våra produkter gör det lättare för aktiva människor att ha ett aktivt friluftsliv. Det här är något helt nytt i Kina, men det är en företeelse som fullständigt exploderar i hela Asien säger Magnus Welander.

Den nya butiken ligger i Fulichang Plaza. I ett nybyggt område bara en kvarts promenad från Himmelska Fridens Torg. Invigningen i torsdags väckte stor uppmärksamhet inte minst från media. Flera TV-stationer och ett antal tidningar bevakade evenemanget och representanter från både den svenska ambassaden och handelskammaren var plats.

- All utveckling går 10 gånger snabbare i Kina än i andra länder, säger Magnus Welander. Inte minst när det gäller livsstil och köpmönster.

- Vi är övertygade om kinesiska kunder kommer att bli allt mer aktiva och anamma en allt mer hälsosam livsstil framöver. Precis som man redan gjort i många andra asiatiska länder.

- Faktum är att Kina har en underbar natur och vi kan hjälpa dem som vill upptäcka den att göra den mer tillgänglig.


Information från THULE SWEDEN AB

Om företaget
Thule utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta och funktionella lasthållarsystem för bilar. Transportlösningar som låter din bil växa för att möta dina behov.

Våra lasthållare passar till mer än 1500 bilmodeller, och vi kan erbjuda en stor bredd av cykelhållare, boxar, skidhållare, hållare för vattensport och andra tillbehör.

En produkt från Thule är enkel att montera, enkel att lasta och garanterar en säker och enkel transport.

Hög säkerhet och modern design
Thule ligger i framkant när det gäller säkerhet och många av våra produkter når redan upp till framtida säkerhetskrav. För att leva upp till olika regler och normer, använder vi den allra senaste teknologin inom utveckling, testning och tillverkning.

Alla nya produkter utvecklas för att klara av den nya internationella säkerhetsnormen - City Crash. Våra produkter klarar tuffa påfrestningar år efter år, utan att förlora sin funktionalitet.

Hög säkerhet och innovativ design tillsammans med ett nära samarbete med ledande biltillverkare och en global närvaro har gjort oss världsledande inom vårt område.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094