23948sdkhjf

Dansk/amerikansk plug-in-hybrid i lyxklassen

Den danska bildesignern Henrik Fisker har startat biltillverkning i Detroit och han kallar sitt koncept Eco-Chick Design. Karma heter den nya lyxbilen.
Eco-Chick Design kallar Fisker Automotive konceptet. Miljöbil är den, chick är den absolut, och Karma heter den.

Den danska bildesignern Henrik Fisker är verksam i Kalifornien sedan många år tillbaka. Nu har han startat sin egen biltillverkning – Fisker Automotive. Med i företagets ledning finns Vic Dooland, tidigare chef för Volvo North America.

Karma är en konceptbil som nu serietillverkas i Detroit. Bilen visades i januari på bilsalongen i Detroit och är en sportigt formgiven lyxbil som går 80 km på fulladdade batterier.

Om man tycker sig ana en likhet mellan Karma och den mycket omskrivna Tesla Roadster så är det kanske inte en tillfällighet – det hävdar Tesla Motors i alla fall. Tesla anställde Henrik Fisker som bildesigner, han slutade efter kort tid och startade Fisker Automotive och bara ett år senare presenterar han den nya Karma som kostar 80 000 USD på den amerikanska marknaden.

Tesla Roadster har ritats av Barney Hatt från Lotus Engineering, som också tillverkar bilen i England, och en del komponenter är hämtade från Lotus Elise. Tesla Motors har stämt Henrik Fisker och påstår att han tog jobbet hos Tesla endast med sikte på att lura av dem industrihemligheter som han skulle kunna använda i eget företag senare.

Se och döm själv här: www.fiskerautomotive.com/index.php/vehicles/features /
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125