23948sdkhjf

Nytt från Bridgestone Sweden AB

Säkerhet och komfort med Firestone Winterhawk 2.
Bridgestone Sweden AB

Säkerhet och komfort med Firestone Winterhawk 2

Med det nya och förbättrade högprestandadäcket för vinterkörning får du ännu bättre kontroll över din bil. Det ger dig en idealisk kombination av komfort och ekonomi.

Inför den kalla årstiden lanserar nu Bridgestone ett nytt Firestone-vinterdäck. "Winterhawk 2" ger inte bara utmärkt grepp på snö, utan ger också bättre prestanda på torrt och vått väglag samt hög komfort och ekonomiska fördelar genom sin långa livslängd.
Vänta inte med att byta till vinterdäck tills den första snön kommer. Byt hellre redan när temperaturen börjar falla. Godkända vinterdäck är tillverkade av en gummiblandning som är anpassad till lägre temperaturer och ger bästa möjliga grepp också på snöfritt underlag.

Liksom föregångaren "Winterhawk" har "Winterhawk 2" ett rullriktningsberoende mönster - det nya däcket har inriktning på säkerhet och komfort.

En särskild gummiblandning med en hög silicahalt säkerställer egenskaperna på snö samt på vått underlag. Slitbanemönstrets många sajpningar och greppkanter ger bästa möjliga drag- och bromsegenskaper på snö och is och de kraftiga mönsterklackarna på slitbanans sidor resulterar i utmärkta vägegenskaper på snö samt optimal stabilitet i kurvor.

Mönsterutformningen på däckets skuldra ger "Winterhawk 2" goda kurvtagningsegenskaper på torrt underlag då den stabiliserar slitbanan. Förbindelsemönstren i slitbanans mitt förbättrar stabiliteten och ger bättre broms- och köregenskaper på torrt underlag. De förbättrar också däckets livslängd, vilket gör däcket mer ekonomiskt.

De särskilda vattenplaningsegenskaperna förbättrar också komforten och säkerheten. "Winterhawk 2" har också en ytterligare fördel i form av de tre breda och öppna mönsterspår som snabbt leder bort vatten och slask.

"Winterhawk 2" har funnits tillgängligt i 21 storlekar för 13- till 17-tumsfälgar i 45- till 70-serierna med hastighetsindex T och H sedan juni 2008.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109