23948sdkhjf

BIL Sweden kritisk till ändrade miljöbilsregler

BIL Sweden beklagar regeringens besked att miljöbilspremien ska avvecklas i förtid.
BIL Sweden beklagar regeringens besked att miljöbilspremien ska avvecklas i förtid. Det är den andra miljöbilsstimulansen som på kort tid dras in i strid med de ursprungliga planerna (befrielsen från trängselskatt i Stockholm är den andra).

Fordonsföretagen och konsumenterna investerar och planerar utifrån de spelregler som meddelas och när dessa ändras under spelets gång drabbas dessa på olika sätt. Den snabba miljöanpassningen av den svenska bilparken kommer troligen också att gå långsammare än vi tidigare trott.

-Avgörande för om den svenska miljöbilssuccén kan fortsätta blir nu att EU-kommissionens orimliga förslag att biomassebaserade bränslen för fordonsdrift ska räknas som fossila stoppas av parlamentet och ministerrådet, säger Bertil Moldén VD BIL Sweden. -Industriutskottets yttrande var ett steg i rätt riktning och ett tungt ansvar vilar nu på den svenska regeringen att inte vika ner sig i det fortsatta arbetet. Ingen skulle drömma om att pellets ska räknas som villaolja, så hur EU-kommissionens idé om att biodrivmedel ska räknas som bensin kom till är en gåta. Även den industriellt orimliga tidsplanen och de absurt höga bötesbeloppen dömdes på goda grunder ut av parlamentets industriutskott och vi förväntar oss samma bedömning i parlamentets och rådets fortsatta arbete med frågan.

För mer information kontakta Bertil Moldén, tel 070-6386531

BIL Sweden
Box 26173
100 41 STOCKHOLM Tfn: 08-700 41 00
Fax: 08-791 23 11
bil@bilsweden.se
Om webbplatsen

Om BIL Sweden
BIL Sweden är den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilaroch bussar.
Medlemsföretagen svarar tillsammans för runt 99 % av nybilsförsäljningen i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11