23948sdkhjf

Fortsatt medvind för Arvika Gjuteri

Trots lågkonjunkturen går det lysande för Arvika Gjuteri som med sin globala inriktning ännu inte har märkt av någon lågkonjunktur.
I Arvika går det generellt bra för tillverkningsföretagen och Arvika Gjuteri med sin globala inriktning har ännu inte märkt av någon lågkonjunktur.

Den 22 februari i år fick företaget nya ägare. Det var indiska Sakhti Automotive Group som köpte företaget. De indiska ägarna var beredda att satsa långsiktigt på Arvika Gjuteri och förutsåg redan i februari en ökning av produktionen med 25 procent.

I slutet av juni fick företaget den största ordern i företagets historia. Det var Volvo 3P som valde Arvika Gjuteri till leverantör av två stycken hjulnav med ordervolymer på ca 3 500-4 000 ton per år. Kontraktstiden är två till fyra år.

I juni lanserade Arvika Gjuteri också en ny hemsida och en förstärkning av organisationen - rustade till fortsatta framgångar.

Källa: www.sr.se

Om företaget Arvika Gjuteri gjuter högvärdigt, kärnintensivt gjutgods åt ledande företag framför allt inom tunga fordon, anläggningsmaskiner och traktorer. Segjärn dominerar, men vi kan också gjuta såväl grå- som kompaktgrafitjärn. Våra seriestorlekar varierar från mindre till mellanstora antal. Vår flaska är 1375 x 975 x 390/390 mm och typiska vikter är från 30 till 300 kg. Vi vill gärna ta del i våra kunders utvecklingsarbete där vi kan assistera med vår breda erfarenhet och olika simuleringsprogram för att optimera konstruktionerna. Vår målningsanläggning och bearbetningsverkstad kan hjälpa till att ta fram monteringsfärdiga detaljer. Genom vårt nätverk kan vi också hjälpa våra kunder med gjutgods som inte direkt är lämpat för vår egen produktionsanläggning. Vårt flexibla produktionsupplägg gör att vi snabbt kan leverera det våra kunder beställer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064