23948sdkhjf

Nytt från LKAB

LKAB kraftsamlar för husflyttningarna.
LKAB kraftsamlar för husflyttningarna

De uppkomna problemen med flyttningarna av hus från Elevhemsområdet i Malmberget gör att LKAB ökar resurserna och förstärker projektledningen.

Flyttningen av de två första husen från Elevhemsområdet 2005 och även husflyttningarna från Norrbottensvägen 2007 förlöpte enligt plan.
När arbetet med de två följande husen på Elevhemsområden inleddes i somras uppstod problem då byggnaderna och den omgivande marken inte stod emot påfrestningarna.
LKAB beklagar den tidsfördröjning detta inneburit och den känsla av osäkerhet det kan ha skapat bland de berörda.

LKAB är fast beslutet att lösa problemen, och därför tillförs nu ytterligare resurser för att leda arbetet med att hitta och genomföra de bästa lösningarna på husfrågan för de boende på Elevhemsområdet.

En projektorganisation bestående av styrgrupp, projektchef, projektledare, projekteringsledare, byggledare, besiktnings- respektive miljöansvariga samt informationsstöd har i dagarna påbörjat sitt arbete. De tillkommande projektresurserna, som bland annat varit med och byggt det nya kulsinterverket i Malmberget, har ett stort kunnande och en stor erfarenhet av komplexa anläggningsprojekt.
Jan-Christer Gärde är utsedd till projektchef.

LKAB:s kontaktpersoner i ärendet
Allmänna frågor:
Karl Wikström, verksamhetschef Gruvrätt Malmberget, 070-319 6148
Projektspecifika frågor:
Jan-Christer Gärde, projektchef, 070-319 6184
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094