23948sdkhjf

Nytt från Mercedes-Benz

Mercedes-Benz "Årets klättrare" enligt Sveriges bilåterförsäljare.
Mercedes-Benz Sverige

Mercedes-Benz "Årets klättrare" enligt Sveriges bilåterförsäljare

Varje år detaljgranskar branschorganisationen MRF samarbetet mellan generalagenterna och deras återförsäljare. En undersökning som pågått sedan 1995 och som indirekt reflekterar märkets popularitet på marknaden.
Motorbranschens Riksförbund utsåg på fredagen Mercedes-Benz till "Årets klättrare" sedan det tyska bilföretaget avancerat inte mindre tolv platser i år jämfört med i fjol.

- Vi hör hemma på tio i topp-listan och det visar att samarbete mellan generalagent och återförsäljare lönar sig - på alla nivåer, säger Johan Olsson, försäljningsdirektör för personbilar inom Mercedes-Benz Sverige AB, och han fortsätter:

- Vi är tillbaka med en svensk organisation och snart flyttar vi in i ett nytt huvudkontor på den svenska sidan om Öresund. I dag har vi också en helt annan och bättre dialog med återförsäljarna.

Att detta stämmer intygar Jan Vestlund på Jemtbil i Östersund för MRF. Han talar om att dialogen fungerar och att återförsäljarstyrelsen nu är delaktig i övergripande beslut.
Den enskilt största förbättringen, enligt Jan Vestlund, har skett genom enklare garanti- och goodwill-hantering. Där besluten numera till stor del fattas direkt av återförsäljaren.

Johan Olsson betraktar förbättringen och titeln "Årets klättrare" som ett återtåg för Mercedes på svenska marknaden.

- Indexet 104,7 visar att vi är på väg och med moderföretagets stöd för en vettig prispositionering känner vi oss rustade för att möta morgondagens krav.

- Inte minst våra gasdrivna bilar B170 och E200 NGT bryter ny väg för Mercedes, slutar Johan Olsson.
För ytterligare information:

Sverker Dahl

E-mail: sverker.dahl@daimler.com

Tel: 040 - 671 84 71
Mobil: 0705 - 91 55 00

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096