23948sdkhjf

Enbart hållbar bioetanol hos Volvohandelns Tanka

Från och med nu kommer Volvohandels Tanka-stationer enbart att erbjuda E85-bränsle där bioetanolen kommer från långsiktigt hållbar etanolproduktion.
Volvo Personbilar Sverige Aktiebolag

Enbart hållbar bioetanol hos Volvohandelns Tanka

Från och med nu kommer Volvohandels Tanka-stationer enbart att erbjuda E85-bränsle där bioetanolen kommer från långsiktigt hållbar etanolproduktion. Därmed gör de kunder som tankar sin miljöbil hos Tanka, inte bara en ekonomiskt god affär utan garanterar ockå att deras bränsleval ger minsta möjliga miljöpåverkan.

Volvo Personbilar Sverige AB arbetar målinriktat på att minska miljöbelastningen och erbjuder idag ett omfattande modellprogram av miljöbilar som drivs på miljöbränslet E85. Debatten om E85 har under året innehållit många frågor om bioetanolens klimatnytta.

- Det finns bra och "dålig" bioetanol, säger kärnvärdeschefen hos Volvo Personbilar Sverige, Anders Wahlén och fortsätter:
- Därför är det viktigt för oss att vi förenklar för bilägarna att kunna göra det bästa till buds stående valet när man tankar sina miljöbilar. Tankar man hos en Volvo Tanka-station ska man inte behöva tveka om att man gjort rätt val. Därför har vi tillsammans med våra återförsäljare och bränsleleverantören OKQ8 beslutat att enbart sälja verifierat hållbart E85-bränsle.

Volvo anser att det är ett högst berättigat krav från konsumenter och beslutsfattare att få garantier för att den etanol vi levererar innebär nolltolerans mot barnarbete och avverkning av regnskog. Koldioxidreduktionen ska vara minst 85 procent i jämförelse med fossila bränslen.

Bakom initiativet med verifierat hållbar etanol ligger den svenska bioetanolbranschorganisationen, BAFF, BioAlcohol Fuel Foundation och den brasilianska sockerrörsindustrin, UNICA, som gjort en överenskommelse om certifiering och kvalitetssäkring av den etanol som används för drivmedel som levereras i Sverige. Mer detaljer om Veriferat hållbar etanol finns att läsa på http://www.hallbaretanol.se/

Volvo Personbilar Sverige. Vi förbehåller oss rätten att när som helst och utan föregående varning ändra färger, specifikationer, tillbehör, material och modeller.
Klicka på länken nedan för att läsa mer on-line
https://www.media.volvocars.com/go/a612a...
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.813