23948sdkhjf

Världens billigaste bil i dröjsmål

Värdens billigaste bil, Nano från Indiska Tata, är just nu lagd på is medan diskussioner och protester pågår omkring produktionsområdet i Västbengalien.
Värdens billigaste bil, Nano från Indiska Tata, är just nu lagd på is medan diskussioner pågår omkring produktionsområdet.

Indiska Tata Motors har lagt byggplanerna på is efter våldsamma protester från lokala bönder mot byggnaden av den nya fabrikken.
Diskussionerna rör sig om en markstrid där bönderna anser att Tata inte har betalat, eller har betalat för lite, för den mark som de har gett avkall på för att fabriksområdet skulle kunna etableras.

Tata Motors har hotat med att flytta fabriksbygget till en annan del av Indien om inte situationen i Västbengalien lugnar ner sig. Protesterna har varit så våldsamma att konstruktionsarbetarna på bygget har känt sig hotade, och Tata Motors valde därför att lägga ner konstruktionsarbetet tidigare på veckan.

Nu försöker Vestbengaliens guvernör Gopalkrishna Gandhi att mäkla mellan de stridande parterna och har därför inbjudit till samtal i dag.

Som Metal-Supply har rapporterat tidigare så är Nano världens billigaste bil. Den kostar motsvarande 16 000 SEK i Indien i dag. Bildelarna görs av åtvervinningsplast som limmas ihop. Det är möjligt att bilen senare kan lanseras i Europa som en lågpris Fiat, även om de Europeiska säkerhetskraven naturligtvis kommer att göra bilen dyrare. Läs artikeln här.

Källa: Just-Auto (UK)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11